Formule 1

Aston Martin wordt naast Mercedes de leverancier van de officiŽle safety cars van de Formule 1

Uitgegeven door Peter Vader • 18 november 2020 07:14 • Print artikel

Volgens berichten in de media zal Aston Martin volgend seizoen naast Mercedes fungeren als leverancier van de officiŽle safety cars van de Formule 1. Racefans meldde dat Aston Martin veiligheids- en medische auto's zal gaan leveren bij 12 van de 23 geplande races op voor hen belangrijke markten, waarbij de bestaande Mercedes-auto's voor de overige races zouden worden gebruikt. Hetzelfde bericht meldde dat de nieuwe DBX SUV van Aston Martin, die een Mercedes-AMG V8-motor onder de kap heeft, zal worden gebruikt als medische auto.

Aston-Martin-Mercedes-neus

Er was geen officiŽle bevestiging van Aston Martin of Mercedes. Bronnen gaven aan Reuters aan dat het bericht echter wel degelijk juist was. Mercedes is sinds 1996 de officiŽle aanbieder van de auto's, die bij een incident of slecht weer worden ingezet om het veld in een veilige baan te leiden, maar die deal loopt eind dit jaar af, aldus een bericht van grandprix247.com. Een gedeelde levering zou zinvol zijn voor beide autofabrikanten, die al nauwe banden met elkaar hebben.

Aston_Martin_AMG_engine


Aston Martin's uitvoerend voorzitter Lawrence Stroll is ook eigenaar van het Racing Point-team, dat vanaf volgend seizoen als Aston Martin in de baan zal verschijnen met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die overkomt van Ferrari. Mercedes, een onderdeel van Daimler, zal zijn belang in Aston Martin tegen 2023 verhogen tot 20 procent. Toto Wolff, directeur van het fabrieksteam van Mercedes, heeft ook een privťbelang in Aston Martin.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS