Formule 1

Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer: "Lance reed voortreffelijk en Sebastian nam de gok..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 12 oktober 2021 13:02 • Print artikel

Aston Martin teambaas Otmar Szafnauer is blij met de punten die Lance Stroll scoorde in de Grand Prix van Turkije en vindt de gok van Vettel dapper, maar hij vindt het jammer dat het verkeerd uitpakte.

Aston Martin Imola

"Lance reed voortreffelijk in ongelooflijk lastige omstandigheden en hij scoorde, ondanks een langzame pitstop, daardoor twee waardevolle punten voor het wereldkampioenschap dankzij zijn uitstekende, negende plaats", zei Szafnauer.

"Sebastian begon ook goed en reed in de eerste helft van de race in een solide top-10-positie, maar hij waagde het erop en nam de gok op een verandering naar droge banden (mediums), wat uiteindelijk niet werkte. Integendeel zelfs, hij had helemaal geen grip. De volgende ronde moest hij terugkomen voor nieuwe Inters, maar tegen die tijd was zijn race al te ernstig aangetast om een finish in de punten mogelijk te maken. Het was één van die dingen: een gok die gewoon niet beloond werd. Zo gaat dat soms als de omstandigheden zo moeilijk zijn", besloot Otmar Szafnauer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS