Formule 1

Aston Martin-teambaas Mike Krack: "Komst Fernando Alonso is een duidelijk statement, we willen naar de top"

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2022 18:07

Na het aangekondigde afscheid van Sebastian Vettel bij Aston Martin werd al snel Fernando Alonso aangekondigd als zijn vervanger. Opnieuw een grote naam die zich wil inzetten voor het ambitieuze Britse team. Teambaas Mike Krack is zeer te spreken over de komst van de tweevoudig kampioen uit Spanje en wil de jacht op de top van de Formule 1 inzetten.

Fernando Alonso


"Fernando heeft dat killer instinct", aldus Krack over de kracht van zijn nieuwe coureur. "Wat er ook gebeurt, je weet dat Fernando altijd alles zal geven. Hij pusht altijd voor 100 procent en zal altijd het maximale uit de auto halen. Zijn vaardigheden zijn exceptioneel en hij heeft een geweldige combinatie van vertrouwen, instinct en intelligentie."

De komst van Alonso moet volgens Krack maar op één manier uitgelegd worden. "Het is een duidelijk statement van de ambities van Aston Martin. We zijn niet op de grid als veldvulling, we zijn hier om te winnen. Dit is een reis naar de kop van het veld en Fernando heeft besloten zich hierbij aan te sluiten. Dat een coureur van zijn kaliber zich bij ons aansluit, is een groot compliment voor het team en de manier waarop we werken."

"Fernando zal veel van het team vragen, maar dat mag je verwachten van een meervoudig wereldkampioen. Hij zal de drijvende kracht zijn en ik kan niet wachten om met hem samen te werken. Dat onze line-up komend jaar uit Fernando en Lance bestaat, is zeer veelbelovend."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS