Formule 1

Aston Martin start bouw nieuwe fabriek in Silverstone

Uitgegeven door Bart • 14 september 2021 18:04 • Print artikel

Het team van Aston Martin is deze week begonnen met de bouw van de nieuwe fabriek op een steenworp afstand van het circuit van Silverstone. Bij de openingsceremonie waren ook eigenaar Lawrence Stroll en Lord Bamford aanwezig. Als alles volgens plan verloopt, gaat de hele bouw zo'n 18 maanden duren.

Aston Martin F1


Het nieuwe hoofdkantoor van het Formule 1-team is zo'n 400.000 m2 groot en zal eind 2022 of begin 2023 in gebruik genomen worden. De fabriek telt drie gebouwen: de eerste is voor de ontwerpafdeling, de productie en de marketing, de tweede voor de gloednieuwe windtunnel en het derde gebouw wordt een herontwikkeling van het oude gebouw en is bestemd als logistiek centrum.

Stroll is zeer te spreken over het ambitieuze project. "Het is inspirerend om te zien waar we nu als team staan. Er liggen grote bouwkundige en organisatorische uitdagingen en ambities voor ons. Onze nieuwe gebouwen weerspiegelen niet alleen de hoop om een kampioenschap winnend team te worden, maar ook de ontwikkeling als organisatie. Eind 2022 of begin 2023 hopen we met het hele team in ons nieuw onderkomen te kunnen trekken."

Aston Martin

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS