Formule 1

Aston Martin onderzoekt de mogelijkheden voor ontwikkeling van een eigen F1-krachtbron

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 maart 2022 06:25

Aston Martin onderzoekt de haalbaarheid van het creëren van hun eigen Formule 1-krachtbron voor het seizoen 2026, wanneer er andere motorvoorschriften van kracht worden.

Aston Martin Aston Martin Cognizant Formula One™ Team

De eigenaar van het team, Lawrence Stroll investeert veel in het team, onder andere met de bouw van een nieuwe geschikte fabriek die een nieuwe windtunnel en simulator zal huisvesten, terwijl hij probeert het team om te vormen tot een team van kampioenschapsformaat.
Aston Martin maakt momenteel gebruik van de Mercedes-krachtbron, daarnaast neemt het team ook de versnellingsbakken en achterwielophangingen af van Mercedes. Maar in de toekomst wil technisch directeur Andrew Green dat ze het alleen doen en ze ook hun eigen krachtbron willen maken.

“Ik denk dat we vooruit moeten kijken naar de toekomst. In 2026 gaan de nieuwe motorreglementen in en ik denk dat we daar als team graag bij betrokken willen zijn. We hebben Aramco nu binnengehaald als sponsor en ik denk dat de gesprekken de komende jaren vooruitgaan…, we zullen zien. We zullen het zeker tot in detail bekijken en begrijpen of er een voordeel in die richting is,” laat de technische directeur weten aan Formula1.com.

Als Aston Martin deze stap zou zetten komen ze in hetzelfde rijtje te staan als Red Bull. Zij hebben afgelopen seizoen Red Bull Powertrains opgericht nadat Honda besloot uit de F1-sport te stappen. Hoewel ze dit seizoen door Honda gemaakte krachtbronnen zullen blijven gebruiken, is hun eigen afdeling al in gebruik en wordt er aan de 2026-motor gewerkt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS