Formule 1

Aston Martin in Sochi: "De weersverandering ontnam ons een grote kans op een goed resultaat"

Uitgegeven door Peter Vader • 27 september 2021 09:01 • Print artikel

Lance Stroll en Sebastian Vettel vochten hard en leken klaar om zich een weg te banen naar een dubbele puntenfinish in Sochi, maar de regen in de slotfase van de Russische Grand Prix gooide de wedstrijd op zijn kop. De laatste vijf ronden waren een regelrechte uitdaging voor het Formule 1-veld, maar het Aston Martin Cognizant Formula One™ Team-duo toonde zijn precisie en wist toch de elfde en twaalfde plaats binnen te slepen.

Aston Martin at Sochi r achterkant

Lance Stroll
"Het is echt jammer dat de weersverandering ons een grote kans op een goed resultaat en veel punten heeft gekost. Achteraf gezien had een ronde eerder stoppen voor intermediates onze race kunnen veranderen, maar het is altijd moeilijk om te beoordelen wanneer de omstandigheden veranderen. Ik heb zelf het verzoek aan de pitcrew gedaan om buiten te blijven en te proberen het einde te halen, dus het was aan mij om het resultaat neer te zetten. Het is zelfs nog teleurstellender, gezien het feit dat we een geweldige start hebben gemaakt en we de vierde plaats pakten in wat echt een plezierig gevecht in de eerste paar bochten was. We maakten later de undercut op George (Russell, red.), wat goed uitpakte, maar de tweede stint op de hard-band werd uitdagender gemaakt door de DRS-trein van auto's voor ons, wat altijd pijn doet aan de banden. En toen begon het te regenen. Het werd erg glad en ik heb Sebastian niet meer naast me gezien. We leren van vandaag en gaan over een paar weken naar Turkije."

Lance Stroll F1 Aston Martin
Lance Stroll

Sebastian Vettel
"In het begin van de race was het niet gemakkelijk om veel vooruitgang te boeken in de trein van auto's, maar toen de regen in de laatste paar ronden kwam, werd de race een loterij. Het voelde als een 50/50-call of we de eindstreep zouden halen. Het voelde alsof de regen licht zou blijven, dus bleven we buiten, maar toen werd het regenen ineens veel heftiger en moesten we uiteindelijk een pitstop maken de en de intermediates monteren, wat ons in de rangorde liet terugvallen. Als je laat in de race regen hebt, kan dat een grote kans zijn, maar het geluk viel vandaag niet onze kant op. Ik denk dat het een vermakelijke race was voor de fans en ik ben blij voor Lewis dat hij zijn 100e Grand Prix heeft gewonnen: een enorme prestatie en welverdiend vandaag."

Sebastian Vettel F1 Aston Martin
Sebastian Vettel

Aston Martin F1 actie in Sochi


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS