Formule 1

Aston Martin heeft Mike Krack benoemd als nieuwe teambaas

Uitgegeven door B Kaligis • 14 januari 2022 12:44 • Print artikel

Het Aston Martin Formule 1-team heeft Mike Krack benoemd tot nieuwe teambaas. Vorige week nam Otmar Szafnauer afscheid van het Britste team, de voormalig topman van BMW Motorsport volgt hem op.

Aston Martin

Het rommelt flink bij Aston Martin en Alpine, nadat Szafnauer afscheid nam van Aston Martin werd bekend dat de teambaas van Alpine, Marcin Budkowski afscheid neemt van Alpine. Er werd al lange tijd gespeculeerd over een mogelijke overstap van Szafnauer naar Alpine en niets lijkt deze overstap nog in de weg te staan.

Aston Martin zat met een gat in het organigram dat moest worden opgevuld. De meest logische vervanging voor Szafnauer was Martin Whitmarsh naar voren schuiven. Het team uit Silverstone heeft gekozen voor iemand van buiten Aston Martin.

Krack heeft wel ervaring in de wereld van de Formule 1. De Duitser werkte voor BMW-Sauber en heeft al twee seizoenen samen gewerkt met Sebastian Vettel. Ook werkte hij Hitech, Porsche en voor BMW in de DTM. Ook overzag hij de IMSA en Formule E projecten van de autofabrikant uit Beieren.

Na ruim 15 jaar afwezigheid in de koningsklasse keert de Duitser terug. “Ik werk al meer dan 20 jaar in de autosport en heb in 2006 en 2007 ook al met Sebastian Vettel in de Formule 1 mogen werken toen ik nog engineer was bij BMW-Sauber en hij de testrijder van ons team was”, zo laat Krack weten. “

"Ik heb enorm veel respect voor zijn kwaliteiten en het zal fantastisch zijn om dit jaar weer verenigd te worden met Seb Vettel. Lance Stroll is ook een getalenteerde coureur, waardoor ik er eveneens naar uitkijk om met hem te kunnen werken. Sowieso is Aston Martin één van de allermooiste automerken ter wereld en ik vind het een geweldige eer om door hen te zijn gevraagd voor deze leidinggevende functie in de Formule 1.”

Krack kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ook Martin Whitmarsh, de oud teambaas van McLaren en de huidige CEO van Aston Martin is blij met de komst van Krack. “Krack heeft bij BMW en Porsche topfuncties bekleed en heeft ook een technische achtergrond in de Formule 1 bij Sauber. Daardoor beschikt hij over een ideale mix van ervaring en kennis en is hij de ideale keuze voor ons.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS