Formule 1

Aston Martin coureurs beginnen competitie goed met zege

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 oktober 2021 12:02 • Print artikel

Het Aston Martin Cognizant Esports Team/a> behaalde de overwinning in zijn competitiedebuut in het F1 Esports Pro Championship toen Lucas Blakeley zegevierde in de openingsrace van het seizoen 2021. In de eerste van vier evenementen van deze campagne deden Lucas en teamgenoot Daniele Haddad mee aan drie races op het Bahrain International Circuit, Shanghai International Circuit en Red Bull Ring.

2021 Aston Martin F1


Race één: Bahrein
Lucas begon de seizoensopener vanaf de tweede plaats en werd in de top 10 vergezeld door Daniele, die als zevende eindigde. Lucas begon met de Soft-band en zorgde voor een sterke ontsnapping vanaf de eerste rij om de leiding te nemen door polesitter Nicolas Longuet in te halen in bocht één. Daarachter spinde Daniele in de eerste bocht en viel naar de achterkant van het veld als 20e.

Lucas behield een consistent voordeel ten opzichte van de tweede plaats en maakte een pitstop aan het einde van ronde zeven van de 20 om de Medium-banden te monteren voordat hij opnieuw deelnam aan de 16e plaats. Terwijl verschillende strategieën doorsijpelden, herwon Lucas de eerste plaats in ronde 13, maar zakte naar de tweede plaats in ronde 17 toen hij werd ingehaald door Longuet behulp van DRS.

Lucas bleef op gepaste afstand van de Alpine-coureur, en na twee keer van positie te hebben gewisseld in ronde 19, haalde hij in de laatste ronde zijn tegenstander in bij bocht 1 om zowel zijn eerste overwinning als Aston Martin's eerste overwinning in het F1 Esports Pro Championship te behalen.

Ondertussen gebruikte Daniele een one-stop-strategie door zijn race-startende Medium-banden te ruilen voor een set Softs in ronde 10 om de rangorde naar de 11e te klimmen.

Race twee: China

In de tweede race van Event One startte het Aston Martin-duo in de top vijf, met Lucas als derde en Daniele als vijfde. Natte omstandigheden verhoogden het belang van strategie en terwijl Lucas derde van de lijn hield, zakte Daniele naar de achtste. Toen de weersomstandigheden begonnen te verbeteren, werd Daniele een van de eerste coureurs die de Intermediate-banden monteerde door aan het einde van ronde vijf van 20 de pits in te duiken, waarna hij als 12e terugkeerde.

Lucas koos ervoor om zijn eerste stint te verlengen door een ronde langer op de intermediates te blijven rijden. In ronde zes maakte Blakeley zijn bandenwissel en kwam weer terug in de race op P7. Met een droge lijn in de laatste slotface van de race, koos Haddad ervoor om in ronde 15 opnieuw de pits in te gaan om te wisselen naar een zachte compound slicks, terwijl Blakeley een ronde later naar de pits in ging voor nieuwe reguliere banden.

In de strijd om P4 haalde Blakeley in ronde 17 Bardia Boroumand in, ondanks het dichten van het gat werd de Schot uiteindelijk vierde. Haddad bleef steken op de zevende plaats.

Race drie: Oostenrijk

In race drie gingen Blakeley en Haddad opnieuw door naar Q3 en startten ze op P6 en P10 nadat ze tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring te maken kregen met wisselvallige weersomstandigheden. Met regen voorspeld in de laatste fase van de race, startte het duo op de Medium-band en door Alvaro Carreton in te halen in bocht één, schoof Blakeley op naar de vijfde plaats.

Haddad viel vroegtijdig uit door contact met Simon Weigang in bocht vijf tijdens de openingsronde. Blakeley behield de vijfde plaats in de openingsfase voordat het in ronde negen begon te regenen. Na ronde 10 besloot Blakeley om als eerste coureur in het veld om te wisselen naar intermediate-banden om zo de vijfde positie te behouden.

Blakeley haalde in ronde 13 Cedric Thomé in en bevond zich de rest van de race op korte afstand van de als derde geplaatste rijder Boroumand. Omdat DRS vanwege de natte omstandigheden werd uitgeschakeld, kon Lucas uiteindelijk niet inhalen en sloot hij de race af op P4.

Lucas Blakeley, Esports-coureur, Aston Martin Cognizant Esports-team: “Het voelt fantastisch om de openingsrace van het 2021 F1 Esports Pro Championship te winnen. Ik heb nog geen tijd gehad om het te verwerken, maar resultaten zoals deze laten zien hoeveel werk we allemaal hebben verzet. We volgden de eerste race met twee vierde plaatsen in China en Oostenrijk, en ik denk dat we tevreden kunnen zijn met onze algemene prestatie in gebeurtenis één. We hadden op een paar gebieden pech, vooral in de kwalificatie op de Red Bull Ring, maar dit is een sterke basis waarop we de komende weken kunnen voortbouwen. We weten waar we ons kunnen verbeteren voor Event Two, en we moeten gewoon vooruit blijven gaan om dit prestatieniveau te behouden."

Daniele Haddad, Esports-coureur, Aston Martin Cognizant Esports-team: “Event One was behoorlijk frustrerend voor mij. Het voelt als een gemiste kans en achteraf denk ik dat ik meer had kunnen bereiken. We hadden pech dat we in de eerste ronde in Bahrein en Oostenrijk werden geraakt, maar ik denk dat mijn tempo in China sterk was. Door in te spelen op de wisselende weersomstandigheden hebben we een goed resultaat kunnen behalen. Ik weet dat ik het tempo heb om vooraan mee te doen, en als we de pech van deze week van ons af kunnen werpen, denk ik dat we een goede kans moeten maken voor Event Two.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS