Formule 1

Aston Martin Racing creŽert nieuwe organisatie in de ver afgelegen overzeese werelddelen

Uitgegeven door Peter Vader • 24 februari 2021 13:10 • Print artikel

GAYDON - Aston Martin is volop in beweging. Sinds de Canadese multimiljonair Lawrence Stroll de touwtjes steeds meer in handen heeft, wordt de organisatie stap-voor-stap gestroomlijnd. Ook Aston Martin Racing Ė officieel een nevenactiviteit van de sportwagenfabrikant Ė kan hieraan niet ontkomen. Hierin is het laatste wapenfeit dat Motorsports Services AMR Asia Limited (MSAA) geselecteerd is als exclusieve distributeur van alle varianten van de Vantage GT-raceauto's, onderdelen en technische ondersteuning voor China, Hong Kong, Macau, Taiwan en de regio Zuidoost-AziŽ. Door de enorme ervaring van drie belangrijke partners, waaronder coureur Weiron Tan en voormalig raceteammanager Ron Reichert, te combineren, heeft de nieuwgevormde organisatie de taak om de invloed van het Britse luxesportwagenmerk in de regio te vergroten. De belangrijkste raceseries om de impact van Aston Martin in de regio te vergroten zijn de Asian Le Mans Series 2022, de GTWC Asia en het snelgroeiende China GT Championship.

Aston_Martin_Vantage_GT3_and_GT4

AziŽ
MSAA zal onmiddellijk beginnen met het bedienen van de regio vanuit haar bestaande werkplaats nabij Sepang in Kuala Lumpur, MaleisiŽ, en vanuit haar tweede basis van activiteiten in Zhuhai, om van daaruit de Chinese markt te bedienen en zo pandemie-gerelateerde supply chain-problemen te vermijden. De Chinese GT-kampioen Team ZWEI van 2018 (voorheen bekend als BSEM Racing), oude partners van AMR, zullen het eerste team zijn dat met MSAA in China zal samenwerken en zullen racen met hun Aston Martin Vantage GT4's. ZWEI promoveert naar de Race Partner-status in China, met de nadruk op het winnen van races en GT4-kampioenschappen in China in 2021. Verdere belangrijke aankondigingen worden in de komende weken verwacht.

Aston Martin Vantage_GT4_China

Uitdagend jaar
Weiron Tan, MSAA-directeur, zei: ďWe zijn erg blij om dit partnerschap tussen Aston Martin Racing en MSAA af te sluiten, waardoor zij de officiŽle vertegenwoordigers en distributeur voor AziŽ te worden. Het is een uitdagend jaar geweest voor de motorsportindustrie, vooral in de Aziatische regio, vanwege de impact van de COVID-19-pandemie. Desalniettemin zijn we er zeker van dat de timing van deze aankondiging en de infrastructuur die we opzetten ons in staat zullen stellen het vertrouwen van Aston Martin terug te betalen en de impact van de AMR GT-raceauto in de hele regio uit te breiden, door kwaliteitsservice en ondersteuning te bieden aan onze gewaardeerde klanten."

Aston Martin Racing jacket

Belangrijk strategisch groeigebied
David King, President van Aston Martin Racing, zei: ďWe beschouwen China en de Zuidoost-Aziatische regio al enige tijd als een belangrijk strategisch groeigebied in de autosport. Nu het aanhoudende en groeiende succes van Vantage in de GT3 en GT4 de wereldwijde GT-arena is, hebben we het perfecte platform om dit te doen. MSAA geeft ons de mogelijkheid om in AziŽ service op fabrieksniveau te bieden en onze partners te helpen bij het strijden om kampioenschappen met Aston Martin." De selectie van MSAA als distributeur in Zuidoost-AziŽ is de laatste stap in de strategie van Aston Martin Racing om zijn wereldwijde netwerk van partnerteams uit te breiden en te ondersteunen. Naast het programma van inzet ter plaatse en op afstand, van de ingenieurs en technici die ook het FIA GT World Endurance Manufacturers Championship al wonnen, wordt MSAA de derde gevestigde regionale hub die lokale ondersteuning en technische assistentie biedt.

Aston Martin Vantage_GT4_N24

De andere overzeese activiteiten
CSJ Motorsports, gerund door Cy en Susan Jary, blijft met succes alle varianten van de Aston Martin Vantage GT-raceauto verkopen op de Noord-Amerikaanse markt, en beheert het netwerk van partnerteams en de levering van onderdelen met waardevolle ondersteuning tijdens een evenement en vanuit het hoofdkantoor in San Antonio, Texas. Ondertussen verhuist GB Motorsport - de officiŽle distributeur in Nieuw-Zeeland en AustraliŽ - naar een nieuwe faciliteit in de buurt van het Hampton Downs-racecircuit, waar het alle ronden van de North and South Island New Zealand Endurance Championships zal ondersteunen, nadat het bedrijf van de nieuwe Vantage GT8R er tot nu toe drie heeft verkocht in de regio. De overzeese activiteiten zijn hiermee geborgd, de volgende stap is duidelijkheid scheppen in hoe Aston Martin Racing omgaat met hun ondersteuning aan de GT-teams in de diverse Europese raceseries en hun deelname aan het WEC. Gefluisterd wordt dat ook dit uitbesteed gaat worden, waarbij de Prodrive onderneming van Dave Richards de eerste kandidaat zou zijn, het bedrijf waar ooit de revival van Aston Martin in de GT-racerij begon. Maar het blijft vooralsnog bij een gerucht, op 3 maart volgt eerst de officiŽle introductie van het Aston Martin Formula One-team en daarna zal er meer bekend worden over hoe Aston Martin zal omgaan met hun deelname aan de GT- raceseries.

Aston Martin Vantage_GT4_N24

Aston_Martin_Racing_logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS