Formule 1

Aston Martin F1: "De balans tussen risico en beloning is enorm op dit circuit"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 15 april 2021 10:01

Drie weken na de openingsrace in de zandbak van Bahrein bereiden de Formule 1 teams zich voor op de volgende race op de kalender. Op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari bij Imola wordt zondag de Emilia Romagna Grand Prix verreden.

Lance Stroll

"Imola was vorig jaar een geweldige uitdaging. Het circuit is snel en de balans tussen risico en beloning is enorm, dus het is fijn als je het goed doet", zei Lance Stroll. "Als team wilden we drie weken geleden meer hebben in Bahrein. Dus de motivatie om het goed te doen is groot en zien we Imola als een nieuwe kans hiervoor. We zullen direct goed moeten starten want de teams zijn aan elkaar gewaagd. We moeten netjes en als team goed werken om het verschil te maken."

Aston Martin Vettel

Ook zijn teamgenoot Sebastian Vettel is blij dat hij weer kan rijden in Imola. "Ik heb zin om weer te rijden hier in Imola maar drie weken geen wedstrijd kwam ons als team ook niet verkeerd uit. Het seizoen is lang en er komt nog een uitdagende periode aan maar tijdens deze rustperiode hebben we alle data uit de auto goed bestudeerd en ons voordeel hieruit gehaald. Qua circuit is Imola heel anders. Een uitdagende baan waar je echt aan kan vallen. Ik kijk ernaar uit", aldus Sebastian Vettel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS