Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Artem Markelov vervangt de aan de Indy 500 deelnemende Jordan King bij MP Motorsport: "Monaco is een speciale plek"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2019 12:54 • Print artikel

Artem Markelov keert voor één keer in de Formule 2 terug: in de straten van Monaco komt hij eenmalig uit voor MP Motorsport. Bij het Nederlandse team vervangt de 24-jarige Rus Jordan King. De Brit heeft in hetzelfde weekend verplichtingen in de Indycars. Dankzij zijn ruime ervaring in de klasse is Markelov niets minder dan een ‘supersub’ voor King. Jordan King tekende deze winter weliswaar voor het hele F2-seizoen, maar in het weekend van Monaco kon King niet voor MP actief zijn omdat hij zich eerder al had vastgelegd voor de Indianapolis 500.

Artem Markelov racet momenteel in het Japanse Super Formula-kampioenschap. In zijn vijf jaar in de GP2 en Formule 2 liet de Rus negen overwinningen noteren. In 2017 eindigde hij als tweede in het kampioenschap.

"Ik ben erg blij om op Monaco voor MP Motorsport te mogen uitkomen”, aldus Markelov. "Monaco is een speciale plek, en ik kan me geen betere gelegenheid bedenken voor mijn eenmalige terugkeer naar de Formule 2. Ik kijk uit naar de ontmoetingen met vele oude vrienden en wens Jordan natuurlijk het allerbeste met zijn poging om de Indy 500 te winnen!"

"We kunnen ons geen snellere coureur voorstellen om in Monaco in de auto van Jordan te stappen dan Artem", aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. "Het is jammer dat we Jordan dit weekend moeten missen, maar Artem is een waardige vervanger. Ik kijk ernaar om met hem samen te werken tijdens een belangrijk weekend voor ons en ik hoop dat hij ons in Monaco helpt met het behalen van een paar mooie resultaten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS