Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Arden International en HWA Racelab gaan samenwerken in Formule 2

Uitgegeven door Bart • 22 januari 2019 09:28 • Print artikel

Arden International Motorsport en HWA Racelab hebben een samenwerking voor de Formule 2 aangekondigd. De Brits-Duitse combinatie zal dit jaar al acte de presence geven in de opleidingsklasse voor de Formule 1. Voor HWA Racelab is het een nieuwe stap nadat al met een team uitkomt in de Formule E en komend seizoen een Formule 3-team te gaan runnen. Arden International Motorsport komt al vanaf het seizoen 2005 in de F2, eerder GP2, uit.

Stoffel Vandoorne


De Formule 2 en Formule 3 reizen mee met de Formule en maken deel uit van het bijprogramma in Grand Prix-weekenden. Jonge talenten kunnen zich zo in de picture rijden van de Formule 1-teams. Dit jaar maken George Russell, Lando Norris en Alexander Albon de overstap vanuit de Formule 2.

HWA Racelab teambaas Ulrich Fritz ziet de samenwerking als een belangrijke stap voor het team. "Het is niet alleen de sportieve uitdaging, maar geeft ons ook de mogelijkheid om al onze expertise in de motorsport te demonstreren. De Formule 2 is een spannende en competitieve serie. Als nieuwkomers kunnen we er enorm veel leren, zeker van een team als Arden."

Ook Arden-teambaas Garry Horner is blij met de samenwerking. "HWA brengt veel kennis op het gebied van engineering met zich mee. We kijken dan ook uit om met hen in de Formule 2 samen te gaan werken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS