Dakar

Arcane Racing rukt op naar de top 10 in het algemeen klassement Dakar 2022

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 januari 2022 09:31 • Print artikel

Nadat tijdens de rustdag van de #Dakar2022 de beide autoís van het Arcane Factory Racing Team volledig onder handen waren genomen (alles behalve de motor), vertrokken Michiel, Hans, Edwin en Tim voor de 7e etappe van Riyadh naar Al Dawadimi. Het zou een lange dag worden, maar zeker geen onverdienstelijke.

Dakar 2022


In de gele auto waren rallycoureur Hans Weijs en co-piloot Tim Rietveld weer goed op dreef. Het was een zware dag die hun door prachtige landschappen voerde met vele bergen en valleien. De duinen die ze moesten overwinnen waren steil, zacht en hoog, maar zoals eerder geschreven, heeft de Arcane daar geen moeite mee. Het navigeren liep lekker en de goed verstopte waypoints werden relatief snel gevonden. Toch werd er, doordat ze in het stof van anderen reden, wel wat tijd verloren. Aan het einde van de proef moest Hans zelfs uitwijken voor een overstekende zwerfhond, en ook dat liep gelukkig goed af. Uiteindelijk kwam de fluorgele Arcane auto net voor het donker binnen, en behaalden Hans en Tim in deze lange race de zesde plaats in het dagklassement. Dit resulteerde in een eerste top 10 notering (Lightweight T3) in het algemeen klassement (10e). Hun opmars zet dus door en dat is een fantastische prestatie!

Voor Michiel Becx en zijn navigator Edwin Kuijpers verloopt deze hele Dakar iets minder fortuinlijk. Ze moesten al veel technische tegenslagen overwinnen en ook nu liep het duo tegen malheur aan. De temperatuur van hun motor liep na 5 kilometer al te hoog op waardoor ze snelheid moesten minderen. Ook werden ze weer getroffen door een lekke band en dat vertraagt natuurlijk ook. Gelukkig is er ook ruimte voor de menselijke maat in zoín professionele rally. Tegen het einde troffen Michiel en Edwin een over de kop geslagen coureur en ze zijn gestopt om die te helpen. Vervolgens moesten ze de laatste 5 kilometer door het donker hun route vervolgen maar ze veroverden toch nog een knappe 10e plaats in het etappe-klassement. In de totaal-ranking van de Lightweight T3ís staan ze met hun zilvergrijze Arcane auto nu 15e.

Maandag gaan we racen van Al Dawadimi naar Wadi Ad-Dawasir over een lengte van meer dan 800 kilometer waarin opgenomen de special van 395 kilometer. We gaan het weer meemaken. Zal de Arcane zich weer bewijzen in de duinen?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS