Formule 1

Antonio Giovinazzi ondanks onvrede en exit F1: 'Ik zal professioneel zijn deze laatste paar races"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2021 13:28 • Print artikel

Vertrekkend Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi belooft professioneel te blijven tijdens zijn laatste drie races bij het Zwitserse team. Alfa bevestigde eerder deze week het vertrek van de Italiaanse coureur na drie seizoenen bij de formatie uit Hinwil en zijn vervanging door de Chinese rookie Guanyu Zhou.

Antonio Giovinazzi


Het nieuws zette Giovinazzi aan tot het posten van een bericht op sociale media waarin hij suggereerde dat Alfa, door voor Zhou te kiezen, had gekozen voor geld boven talent, een opmerking die niet in goede aarde viel bij teambaas Frederic Vasseur.

In een interview met Will Buxton in de podcast This Week, drong Vasseur er bij zijn coureur op aan om tijdens de laatste drie races van het seizoen 2021 een professionele houding aan te nemen, wat de Italiaan ook beloofd heeft te doen. "Ik denk dat ik de afgelopen jaren professioneel ben geweest en dat zal ik deze laatste races ook zijn", zei Giovinazzi donderdag in Qatar aan de media.

Giovinazzi heeft aangekondigd dat hij volgend seizoen met Dragon zal deelnemen aan de Formule E, maar de 27-jarige coureur hoopt een voet tussen de deur van de F1 te houden, voornamelijk door zijn band met Ferrari, dat in Maranello ook een Hypercar-programma op de rails heeft gezet. "Over de Hypercar, daar is nog geen nieuws over", reageerde hij. "Maar tot nu toe wat ik weet dat ik FE zal doen, en het is een geweldig kampioenschap, daar zal ik van genieten. Plus we proberen hier ook te blijven, als een derde coureur in Ferrari. En zien wat er zal gebeuren in 2022. Zeker, het WEC is een kampioenschap waar ik aan mee zou willen doen. Maar het is nog te vroeg om dat te weten en te beslissen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS