Formule 1

Antonio Giovinazzi: "Ik ben fan van het plan met drie Italiaanse races in Monza, Mugello en Imola"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2020 09:14 • Print artikel

De Formule 1 zoekt naar extra Europese races na afloop van het eerste blok van acht races. Na de race in Monza verwacht de F1 Europa nog niet te kunnen verlaten en denkt daarbij hardop aan nieuwe circuits als Mugello, Imola en Portimao. De enige Italiaan op de grid Antonio Giovinazzi zou een Italiaanse triple-header met Monza, Mugello en Imola zeker zien zitten.

Antonio Giovinazzi

Vorige week kwamen de Italiaanse circuits van Mugello en Imola in de spotlights door de tests van Ferrari en AlphaTauri. "Het zou geweldig zijn om drie races in Italië te rijden", zegt Giovinazzi in een podcast van de Formule 1. "Dat komt nooit meer voor. Ik kan de eerste Italiaan worden die in één jaar drie races in eigen land rijdt."

Twee races op Italiaans grondgebied in één jaar kwam wel vaker voor. Tot 2006 werd de Grand Prix van San Marino in Imola verreden. "Het is nog niet officieel, maar ik ben fan van het plan. Helaas zal het niet hetzelfde zijn als vorig jaar in Monza, omdat de Italiaanse fans voor mij het verschil maken en zij kunnen er nu niet bij zijn."

"Maar ik zou erg blij zijn als we drie weken achter elkaar in Italië racen. Ik ben gewoon opgewonden door dit nieuws. We moeten afwachten of het ook echt gaat gebeuren, maar ik zou erom staan te juichen als het doorgaat. Het zijn alledrie fantastische circuits. Op Monza heb ik mijn eerste Italiaanse Grand Prix gereden, dus dat is een speciaal circuit voor mij. Mugello is met deze F1-auto ongelofelijk. Het wordt geweldig om daar een kwalificatierondje te rijden. Maar ook Imola heeft veel historie en is een erg snelle, maar smalle baan. Ik zou ze alle drie wel willen rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS