Autosport BE • Belcar Sprint Cup

Anthony Kumpen wil Belcar-titel: "Een nieuw project, een nieuwe wagen en een nieuw team"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 november 2010 14:01

Met de 10 uren van Zolder valt dit weekend het doek over het Belcar kampioenschap 2010. Het belooft een bijzonder spannende wedstrijd te worden zowel voor wat betreft de eindzege in de 10 uren alsook de kampioenschappen bij de rijders en constructeurs. Anthony Kumpen won dit jaar twee van de vijf Belcar wedstrijden en heeft in het kampioenschap één punt minder dan de leider. Zaterdagmiddag om 11.45u zet Kumpen zijn jacht in op een zesde Belcar titel, zijn negende titel in de Belgische autosport.

Kumpen

Voor de gelegenheid krijgt Anthony Kumpen versterking. "Uiteraard vorm ik team met Greg Franchi, mijn vaste teammaat dit seizoen maar daarnaast krijgen we nog versterking van Marcel Fässler. De Zwitser kent de wagen door en door en in de 24u van Francorchamps reden we ook al samen. Ook al is Zolder niet het beste circuit voor de Audi, toch kunnen we er samen de Porsche van leider Marc Goossens het leven zuur maken. Wij staan één puntje achter op Goossens en Soulet, de druk ligt bij hen en niet bij ons. Bovendien zijn er dubbele punten te verdienen en dat maakt het interessant. Na 2.5 uur, na 5 uur en uiteraard na 10 uur worden er punten verdeeld. Los van het feit dat we willen winnen komt het er zaterdag op aan om voor de Porsche te eindigen. Lukken we daarin, dan is de titel binnen."

Anthony Kumpen hoopt zaterdag op regen. "Dat het met bakken uit de lucht mag vallen", aldus Anthony Kumpen. "In die omstandigheden komt de Audi volledig tot zijn recht, daarnaast heb ik altijd graag in de regen gereden, zeker als de lat hoog ligt. Hoe de race zaterdag ook eindigt, mijn seizoen is met de overwinning in de 24u van Zolder en twee zeges in het Belcar kampioenschap al geslaagd. Uiteraard zijn we ambitieus en willen we de titel, maar voor het seizoen had niemand verwacht dat het seizoen met een nieuw project zo goed zou verlopen. Gehoopt wel, verwacht niet. We zijn gestart met een nieuw project, een nieuwe wagen in een nieuw team. Zaterdag staat niet alleen de titel bij de rijders op het spel maar ook bij de constructeurs. Als ons dat lukt is Zolder te klein!"

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS