Dakar

Anja van Loon is zo blij met positie in de top tien: "We laten ons niet gek maken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 maart 2023 04:03

Tijdens de vierde etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge 2023 lukt het zowel Anja als Erik van Loon om het hoofd koel te houden. De duinen zijn verraderlijk en er zijn veel gevaarlijke afstappen, daarin nemen de rijders geen onnodige risico’s en dat loont zich. Erik en Sébastien Delaunay noteren de 10e tijd. Anja en Floor Maten worden 13e en schuiven daardoor op naar de 10e positie in het klassement.

Abu Dhabi Desert Challenge


“Ik ben zo blij met die tiende plaats,” vertelt Anja van Loon. “We rijden iedere dag ons eigen tempo en laten ons niet gek maken door de andere deelnemers. Het loopt super met Floor en vandaag ging het gewoon goed. We hebben niks meegemaakt en doordat we constant rijden, schuiven we weer een plekje op in het klassement. Op naar morgen, laten we die top tien veiligstellen!”

Erik van Loon was minder tevreden: “Het was gewoon niet mijn proef. We merkten al snel dat je hier veel kunt verliezen en niets kunt winnen, dus hebben we rustig aan gedaan en zijn we gewoon zonder problemen naar de finish gereden. Er lagen heel veel van die vieze afstappen, als je die verkeerd inschat of net te hard neemt dan schrijf je de auto volledig af. Dat wilden we zeker niet, dus dan maar iets minder snel, maar wel veilig naar de finish.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS