Formule 1

Andrew Shovlin: "Valtteri Bottas start zondag achteraan, maar de 1-2 in de kwalificatie was goed nieuws"

Uitgegeven door Marten Veenstra • 11 september 2021 18:02 • Print artikel

Valtteri Bottas rijdt dit weekend met zijn vierde motor van het seizoen. Tijdens de ochtendsessie op vrijdag werd een probleem ontdekt dat niet snel te verhelpen was. De tijd die op vrijdag beschikbaar was, werd daarom door Mercedes gebruikt om de motor van de auto van Bottas te wisselen.

Valtteri Bottas onderweg op Monza

Technisch directeur bij Mercedes Andrew Shovlin complimenteert het team met het snelle werk en Bottas met zijn snelle ronde in de kwalificatie. Bij de sprintrace op zaterdag mocht Bottas vanaf de eerste plek starten, de gridstraf zal hij op zondag moeten inlossen. Daardoor start de Fin in de hoofdrace achteraan.

“Helaas hebben we aan het einde van de ochtendsessie een probleem met de motor van Valtteri ontdekt", aldus Shovlin op de website van Mercedes. "We hadden niet de tijd om het probleem te onderzoeken en hebben daarom besloten de motor te wisselen op het moment dat daar nog tijd voor was. Het team heeft goed werk geleverd door de auto klaar te hebben voor de kwalificatie. Dit betekent dat Valtteri achteraan start op zondag, maar het was geweldig om tijdens de sprintrace beide auto’s op de eerste rij te hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS