Formule 1

Andretti sluit een deal met Renault voor F1-inschrijving; plannen voor F1, F2 en F3 vanuit Engeland

Uitgegeven door Peter Vader • 10 mei 2022 10:44 • Print artikel

Al enige tijd gaan de geruchten dat Andretti in de Formule 1 wil gaan deelnemen. De vraag is alleen nog wanneer, zo werd tijdens het GP Miami-weekend hun streven verduidelijkt. Dat het gaat gebeuren is zeker want Andretti Global heeft een overeenkomst gesloten om Renault-motoren te gebruiken, mochten hun pogingen om deel te nemen aan de F1-grid worden gerealiseerd, aldus Mario Andretti. Hij heeft onthuld dat het voorgestelde F1-team van zijn zoon een "formele overeenkomst" heeft met Renault om de motoren van de fabrikant te gebruiken.

Mario Andretti
Wereldkampioen 1978 Mario Andretti

Plannen voor F1, F2 en F3 vanuit Engeland
Vorige week deelde wereldkampioen Mario Andretti uit 1978 het nieuws dat 'Andretti Global' zich bij de FIA aanmeldde voor een F1-inschrijving vanaf het seizoen 2024, waarbij hij beweerde dat het toekomstige team "de middelen heeft en elke facet van het project controleert". In een interview met RacingNews365 legde hij uit dat de operatie in Engeland zal worden gevestigd , met aanvullende plannen om in de toekomst Formule 2- en Formule 3-teams op te zetten onder de vlag van Andretti.
De laatste ontwikkeling is nu dat Andretti een voorlopige motordeal heeft bevestigd.

Motordeal met Renault
In een interview op YouTube bevestigde Andretti dat Renault de gekozen motorpartij is, terwijl ze nu wachten op de FIA of ze al dan niet verder kunnen gaan met hun aanvraag. "We hebben een formele overeenkomst met de motorleverancier en dan is het zover. Het wordt Renault, en dat mag ik nu al zeggen!" merkte Mario Andretti op. Andere motorfabrikanten in de F1 zijn Mercedes (fabrieksteam, McLaren, Aston Martin en Williams), Ferrari (fabrieksteam, Alfa Romeo en Haas) en Honda (Red Bull en AlphaTauri). Honda heeft wel een stap terug gemaakt uit de F1 maar is indirect nog aanwezig. Op dit moment drijft Renault alleen het fabrieksteam van Alpine aan, het glorieuze sportwagenmerk onderdeel van het Franse Renault-concern.

Alpine_onderweg_Miami_Grand Prix

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS