Formule 1

Andreas Seidl over opstandige Hamilton: "Dan rijd je toch gewoon niet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 mei 2022 15:09 • Print artikel

Voorafgaand aan de afgelopen Grand Prix van Miami was het onderwerp van discussie, waarom mogen Formule 1-coureurs geen normaal ondergoed aan en waarom mogen ze niet rijden met sieraden op hun lichaam. De coureurs en FIA stonden lijnrecht tegenover elkaar. Vooral Lewis Hamilton en Sebastian Vettel stonden op de barricade voor de rechten van de coureurs, aldus, zo dachten zij er zelf over.

Andreas Seidl

De regels omtrent het niet brandveilige ondergoed en sieraden is al jaren niet meer streng gecontroleerd. De nieuwe wedstrijdleiders hebben ertoe besloten om de regels beter te gaan handhaven. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton staat bekend als een coureur die graag excentrieke kleding draagt, onder andere sieraden. Hij was dan ook niet gediend van de strengere regelgeving. Hij heeft zich afgelopen weekend niet gehouden aan de regels, en heeft van de FIA uitstel gekregen. Het is nog maar de vraag of hij hier aan zich zal gaan houden.

Hamilton kan naast sympathie ook rekenen op ergernis, onder andere van McLaren-teambaas Andreas Seidl. Hij vindt dat Hamilton gewoon moet luisteren naar de regels van de FIA. "Het is een regel die al weet ik hoelang bestaat. In veel andere klassen is het ook helemaal geen discussie. Als je die sieraden niet wil afdoen of niet het juiste ondergoed wil dragen, dan rijd je toch gewoon niet. Zo simpel is het gewoon”, zo vertelde hij tegenover de internationale media.

"Voor ons als team is dit gewoon een regel. Regels moet je volgen. Als team zijn wij de eersten die zeuren over niet-kloppende regels dus laten we verder gaan met de orde van de dag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS