Formule 1

Andreas Seidl geeft Oscar Piastri meer F1-tests komende winter: "In januari of februari weer wat kilometers in een oude auto"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2022 15:20 • Print artikel

Oscar Piastri rijdt volgend seizoen voor het team van McLaren, hij heeft nog niet heel erg veel kilometers gemaakt in een McLaren Formule 1-auto en krijgt komende winter dan ook genoeg tijd om zich voor te bereiden. Als we teambaas Andreas Seidl mogen geloven tenminste.

Andreas Seidl

Piastri won in 2020 de FIA F3-titel, in zijn eerste seizoen. In 2021 verkaste de jonge Australische coureur naar de Formule 2, ook toen won hij direct de titel. In juli werd hij, na een hoop contractuele rompslomp, vastgelegd als McLaren-coureur.

In Abu Dhabi reed hij afgelopen week zijn eerste meters in een 2022 McLaren tijdens de Pirelli-bandentest. Andreas Seidl zegt dat Piastri niet lang hoeft te wachten op een volgend uitstapje: "Ik weet zeker dat we ook zullen overwegen om hem in januari of februari weer wat kilometers in een oude auto te geven", zei Seidl. "Gewoon om ervoor te zorgen dat hij zoveel mogelijk gewend is aan de Formule 1-machines met alle beperkingen die je tegenwoordig hebt op het gebied van testen”, zo werd hij geciteerd op RaceFans.net.

“Het is een hoop hard werk dat voor ons ligt. Maar we zijn een ervaren team, we weten precies welke vakjes we moeten aanvinken. Oscar is een zeer getalenteerde coureur – ook een geweldige persoonlijkheid, een geweldig karakter, dus we kijken er naar uit om met hem aan de slag te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS