Formule 1

Andrea Stella trekt Christian Horners 'integriteit' in twijfel na bewering Lando Norris

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2024 06:02

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft de 'integriteit' van Christian Horner in twijfel getrokken na zijn uitspraken na het drama tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van afgelopen weekend. Verstappen en Norris kwamen met elkaar in botsing, wat resulteerde in een lekke band voor beiden. Christian Horner Red Bull Racing F1

Horner vindt dat Norris de schuld op zich moet nemen omdat hij 'probeerde iets te veroorzaken in bocht 3'. Maar hoewel Stella benadrukt dat hij veel respect heeft voor Verstappen, vindt hij dat de capriolen van de drievoudig wereldkampioen F1 in Oostenrijk te ver gingen."Over het algemeen hebben we veel respect voor Max", zei hij. "Wat hij bereikt is ongelooflijk - hij is een geweldige coureur. Het is niet nodig om zo te verdedigen."

"Soms moet je gewoon accepteren dat de auto achter je een kans moet krijgen. Als Lando hem was gepasseerd, zou Max er de volgende ronde, met DRS, voorbij zijn gegaan en dan zou het een ongelooflijk spektakel zijn geweest. Dat hebben we gemist, maar hopelijk kunnen we dat in de toekomst weer zien, met regels die worden gehandhaafd en beide coureurs die binnen de regels vechten."


Hij herhaalde zijn mening dat de stewards harder moeten optreden, vooral omdat de coureurs 'weten hoe ze dingen moeten verbergen'.
"Er is hier sprake van een gemiste kans, want hoe eerder en hoe duidelijker je de manier waarop we racen kunt aanpakken, hoe meer je kunt voorkomen dat dit soort dingen gebeuren", voegde hij eraan toe.

"Maar de FIA, de stewards, de racedirecteur, ze doen hun best. We erkennen de moeilijkheden waarmee ze te maken hebben."

"Ze moeten toezicht houden, ze moeten begrijpen wat er in het hoofd omgaat van de beste coureurs ter wereld - deze coureurs weten hoe ze dingen moeten doen, ze weten hoe ze dingen moeten verbergen en ze weten hoe ze met de limieten moeten spelen." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS