Formule 1

Amna Al Qubaisi, Hamda Al Qubaisi en Emely de Heus blikken terug op de derde ronde in Barcelona

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 juni 2024 08:02

De F1 Academy maakte deel uit van het voorprogramma van de Spaanse Formule 1 Grand Prix. Het Red Bull Academy-programma sponsort drie auto's en drie vrouwelijke coureurs voor het F1 Academy 2024-seizoen, die uitkomen voor MP Motorsports in de F1 Academy-serie. Amna Al Qubaisi, Hamda Al Qubaisi en Emely de Heus blikken terug op de derde ronde in Barcelona

F1 Academy maakte deel uit van het voorprogramma van de Spaanse Formule 1 Grand Prix


Amna Al Qubaisi

Visa Cash App RB Academy-programma by MP Motorsport

Race 1 - Finishpositie: DNF, Startpositie: P13
Race 2 - Finishpositie: P12, Startpositie: P14

"Het was over het algemeen een lastig weekend. In de trainingen hadden we een goed gevoel over de snelheid en reden we in de top tien, maar in de kwalificatie hadden we niet de juiste set-up en hadden we moeite om te schakelen", zei Amna Al Qubaisi. "In Race 1 had ik een hele goede start en klom ik op naar P8, voordat ik in de problemen kwam en helaas uit de race werd genomen. Het was echt een ongelukkig einde van mijn race, vooral omdat we het gevoel hadden dat we het tempo hadden om in de punten te eindigen. De baan was behoorlijk vies aan het begin van race 2, dus het ging erom dat ik me aanpaste. Ik concentreerde me op het managen van mijn banden en op het vechten voor een hogere positie op de grid voor de rest van de race. We zullen de belangrijkste lessen van dit weekend meenemen en ons gaan voorbereiden op de volgende ronde in Zandvoort."


Hamda Al Qubaisi

Red Bull Racing Pepe Jeans Academy-programma, uitgevoerd door MP Motorsport

Race 1 - Finishpositie: P5, Startpositie: P7
Race 2 - Finishpositie: P3, startpositie: P5

"Wat een weekend! Vanaf de eerste sessie voelde de auto goed aan en reden we in de top drie, dus we wisten dat we een goed tempo hadden voor het weekend", verklaarde Hamda Al Qubaisi. "In de kwalificatie kwamen we er niet helemaal uit en ik kon me niet verbeteren op de tweede set, dus daardoor stonden we wat lager bij de start voor de races. In Race 1 kon ik de auto's voorin niet helemaal bijhouden, maar in Race 2 had ik het tempo te pakken en kon ik ze op de voet volgen en uiteindelijk opklimmen naar P3. Het voelt geweldig om mijn eerste podium van het seizoen te behalen, en mijn eerste in de kleuren van het Red Bull Racing Pepe Jeans Academy Programme. Al met al was het een geweldig weekend in Barcelona en vanaf hier gaat het alleen maar omhoog!"

Emely de Heus

Red Bull Ford Academy Programma, uitgevoerd door MP Motorsport

Race 1 - Finishpositie: P6, Startpositie: P11
Race 2 - Finishpositie: P10, Startpositie: P11

"Het was leuk om hier in Barcelona weer op de baan te zijn, en het is een plek waar ik goede herinneringen aan heb van vorig jaar, toen ik mijn eerste overwinning in F1 Academy behaalde. Dit weekend startten we in beide races op P11, wat een beetje teleurstellend was, maar er was positieve verbetering ten opzichte van Miami en Jeddah. In race 1 had ik een hele sterke start en goede inhaalmogelijkheden, dus ik kon opklimmen naar P6 en een paar goede punten scoren. Race 2 was iets lastiger omdat het moeilijk was om in te halen, maar ik had nog steeds het gevoel dat ik een goed tempo had en ik kon een positie winnen om in de top 10 te finishen. Het was een dubbel puntenweekend en ik kijk er nu al naar uit om de volgende keer in mijn thuisrace op Zandvoort te rijden!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS