Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

American Festival Nascar Zolder: zege Stienes Longin in de EuroNASCAR Pro

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 oktober 2021 02:47 • Print artikel

Prachtig herfstweer, mooie races en twee Belgen op het podium in de EuroNASCAR Pro, wat kan de autosportliefhebber nog meer vragen? Het weekend van 9 en 10 oktober staat op Circuit Zolder volop in het teken van de Amerikaanse autosport en automobielen, met onder meer de Belgische manche van de Nascar Whelen Euro Series. Er is echter nog meer, met de laatste race van het seizoen 2021 van het Belcar Endurance Championship en de voorlaatste afspraak van het seizoen van de Belcar Historic Cup.

Nascar Euro Whelen

Het hoofdmenu van zaterdag was zonder meer de eerste race van de EuroNASCAR Pro met een klinkende zege van op de polepositie voor Leuvenaar Stienes Longin. In de PK Carsport Chevrolet Camaro hield hij in de aanvangsfase het hoofd koel om de race vervolgens schitterend af te maken. Longin haalde het voor de Fransman Lucas Lasserre (Speedhouse Ford Mustang) en een andere landgenoot, Marc Goossens (CAAL Racing Ford Mustang).

Stienes Longin was dan ook uiterst tevreden bij zijn comeback in de meest Amerikaanse van alle Europese competities: “Schitterend, ik ben echt dolgelukkig om hier voor eigen publiek bij mijn comeback te kunnen winnen. Het was geen makkelijke zege, want onze bandendruk liep wat hoog op, maar ik heb verstandig gereden en de winst veiliggesteld.”

Marc Goossens van zijn kant deed met een derde stek een goede zaak in de eindstrijd van het kampioenschap: “Ik miste wat vermogen na onze motorwissel, maar met een uitgekookt manoeuvre sta ik toch op het podium en dat voor eigen volk, schitterend toch.”

Belcar Endurance en Belcar Historic ook van de partij
Ondertussen reden ook de heel talrijke deelnemers aan de Belcar Historic Cup hun eerste race van het weekend en het werd een één-twee voor Porsche, met de Porsche 964 van de Limburger Erik Bruynoghe voor een identiek exemplaar van Luc Moortgat, terwijl de BMW M3 E30 van Evertjan Alders als derde over de meet kwam.

En alsof het nog niet volstond voor Stienes Longin, was hij samen met zijn vader Bert en Christoff Corten de snelste in de kwalificaties van de allerlaatste manche van het Belcar Endurance Championship van het seizoen 2021. In hun Norma M20FC van Krafft Racing by PK Carsport gingen ze de merkgenoten van GHK Racing by T2 (Gepts-Verheyen-Decurtins) en PK Carsport (Thiers-Van Hooydonk) vooraf. De snelste GT was de Q1 by EMG Porsche 992 GT3 Cup van Van Lagen-Lauryssen. De finalerace start morgen, zondag, om 12u30.

Er wordt mooi weer voorspeld, dus iedereen is van harte welkom op Circuit Zolder! Op zondag is er nog steeds de American Cars en Bike Show, midden in de paddock in zone 3-4, met meer dan 200 inschrijvingen. Heel het weekend kunnen de kleinsten ook hun hart ophalen in de Kids Village! Verder is er de gridwalk en handtekeningsessie van de EuroNASCAR PRO tussen 15u50 en 16u05. Last but not least kunnen de vroege vogels al om 09u00 terecht op de omloop voor de pitwalk en handtekeningsessie van de EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR 2 en dat tot 09u45!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS