Formule 1

'Alsof er altijd iets misgaat bij Ferrari'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2022 03:02 • Print artikel

MARANELLO - Charles Leclerc heeft zich vernietigend uitgelaten over het seizoen van Ferrari, door te zeggen dat het voelt alsof er 'altijd iets fout gaat'. In het midden van een seizoen waarin betrouwbaarheid en strategie, en zelfs zijn eigen fouten, hem racezeges en WK-punten hebben gekost, voegde Ferrari tijdens de Grand Prix van Hongarije nog een twijfelachtige strategie aan de lijst toe.

Charles Leclerc Ferrari F1


De Scuderia begon de race op mediumbanden, ging naar een tweede set mediums en verraste vervolgens iedereen op het circuit toen ze Leclerc vroegtijdig van de leiding afhaalden en hem op harde banden zetten.

Het was een verbijsterende beslissing hem zo vroeg aan de kant zetten - zijn tweede set mediumbanden was net 18 ronden oud - en hem dan op harde banden te zetten waar zowat de rest van de rijders die op de witte Pirelli-banden reden, het moeilijk mee hadden.

In plaats van voor de overwinning te vechten, moest Leclerc een derde stop maken voor zachte banden en eindigde hij de race op de zesde plaats.

"Een race als deze is frustrerend en we moeten als geheel beter worden", zei Leclerc. "Het voelt alsof er altijd wel iets misgaat - betrouwbaarheid, fouten, wat dan ook. We moeten beter worden in het samenstellen van een weekend."

"Nu gaan we proberen om de paar dagen die we hebben te gebruiken om te resetten, maar ook proberen te analyseren en te begrijpen waar we beter moeten zijn en wat we kunnen doen om beter te zijn, want dat is ontzettend belangrijk."

Het resultaat van zondag betekent dat Leclerc nu 80 punten achter Max Verstappen staat in de race om de wereldtitel. "Ik denk dat mijn tweede stint langer had moeten zijn", legde hij uit. "De eerste stint was het juiste moment om te stoppen en daar hebben we de juiste keuze gemaakt, maar bij de tweede stint daar weet ik niet precies waarom we de stint hebben afgekapt en op de harde band zijn gegaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS