Formule 1

"Als je het over presteren hebt, is Red Bull de beste optie met een vrije stoeltje"

Uitgegeven door Bart • 20 oktober 2020 02:25 • Print artikel

Red Bull heeft nog niet bekendgemaakt wie in 2021 de teamgenoot van Max Verstappen is. In principe lijkt Alex Albon de beste papieren te hebben, maar echt presteren heeft de Thaise coureur nog niet gedaan. Eén podium in dienst van Red Bull is niet om over naar huis te schrijven. Topman Helmut Marko wil een coureur die op drie tienden van Verstappen kan komen en denkt dat Albon dat op een goede dag voor elkaar kan krijgen. Een kaper op de kust is Nico Hulkenberg, die op de Nürburgring al met Marko sprak over een mogelijke invalbeurt.

Nico Hulkenberg


Hulkenberg denkt ook in staat te zijn om binnen drie tienden van Verstappen te komen. "Op een goede dag moet dat lukken", aldus de Hulk in een reactie aan Motorsport. "Als het gaat om snelheid is Max één van de snelste en zo niet de snelste. Hij is een echte killer. Teamgenoot van Max zijn is enorm lastig. Ik zou het graag proberen, maar laten we afwachten hoe het gaat lopen."

De Duitser reed dit jaar drie races voor Racing Point en heeft een goede verstandhouding met Helmut Marko. "Red Bull heeft een competitieve auto en wil beter presteren dan dit jaar. Als je het over presteren hebt, is Red Bull de beste optie met een vrije stoeltje. Als je naar andere teams kijkt, zijn er eigenlijk nog maar drie opties over."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS