Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine wil ook in 2022 met zijn LMP1-auto rijden: "Het hangt niet alleen van ons af"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 augustus 2021 08:51 • Print artikel

Alpine hoopt dat hun LMP1-auto ook in 2022 in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship wordt toegestaan. Daarmee hoopt het Franse automerk een extra transitiejaar te hebben met de huidige Alpine A480 Gibson, voordat in 2023 de LMDh-auto’s haar intrede doen. De grote vraag is in hoeverre de ACO en de FIA dit willen toestaan.

Alpine A480 Gibson LMP1

Tijdens de raceweek voor de 24 uur van Le Mans liet Alpine CEO, Laurent Rossi, al vallen dat zij voor het einde van dit jaar beslissen over een toekomst in de topklasse van het endurance racen. Daarbij liet de Fransman doorschemeren dat het lastig is om een nieuwe auto op tijd klaar te hebben voor het nieuwe seizoen.

“Het hangt niet alleen van ons af”, vertelde Rossi tegen Sportscar365. “Er zijn gesprekken geweest met de organisatie van de klassen. Het mag duidelijk zijn dat dat één element van de beslissing is. Een kritisch punt is, hoe we de transitie doen tussen nu en het moment dat het LMH/LMDh-tijdperk begint. De wens is er. We zouden in 2022 niet klaar zijn voor beide categorieën. In 2023 kan het wèl. Dat is op dit moment dan ook een belangrijk aandachtspunt in ons beslissingsproces. We moeten zien hoe we door kunnen gaan met het huidige partnerschap en dat we kunnen bouwen aan het volgende tijdperk met het huidige team.”

“We moeten uitvinden met de organisatoren en met beide overkoepelende organen, hoe we het beste deze transitieperiode kunnen doorkomen en hopelijk nog gebruiken, het potentieel, de LMP1”, vervolgde Rossi. Overigens wilde ACO-president Pierre Fillon weinig zeggen over een verlenging van het gebruik van de door Oreca gebouwde LMP1-auto, hij beperkte zich door te zeggen: “Je moet wachten op het antwoord.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS