Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine volop in ontwikkeling met haar LMDh: "Door de beschikbaarheid bij Oreca..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2022 14:08 • Print artikel

Alpine komt in 2024 met een LMDh naar het FIA World Endurance Championship. De ontwikkelingsactiviteiten van de auto zijn gestart, zo vertelde executive director Bruno Famin. Er zijn echter beperkingen, waardoor een eerdere start net zoals andere merken in 2023, niet kan plaatsvinden.

Alpine

“De motor ligt op de werkbank”, vertelde Famin tegen Sportscar365. “We werken aan de ontwikkeling en hebben het vertrouwen dat hij het juiste prestatieniveau geeft. We beginnen de komende weken met de endurancetest op de werkbank. We werken met de componenten die we al kennen en met wat technische items uit de Formule 1, om er zeker van te zijn dat we het gewenste prestatieniveau bereiken.” Volgens Famin is het plan om in 2024 te debuteren met de auto. Waarbij, volgens de directeur, er nog wel beperkingen zijn bij chassispartner Oreca. Zij is op dit moment al betrokken bij programma’s waarvan de auto’s volgend jaar aan de start moeten komen. Dat zijn bijvoorbeeld de LMDh van Acura en de nieuwe Ferrari 296 GT3.

We werken met Oreca en zij werken op het moment ook al met een andere autofabrikant”, vertelde Famin. “We zijn met Oreca begonnen met het werken aan het ontwerp, met name aan de integratie van de motor. Voor de specifieke onderdelen gaan we deze in de komende weken ontwerpen. Dat is waarom we pas voor 2024 klaar zullen zijn, omdat we door de beschikbaarheid van Oreca wat later moeten beginnen te werken aan het chassisgedeelte. En dan moeten we klaar zijn voor de start van het 2024-seizoen, voordat het IMSA-seizoen in januari start, mits we een klant vinden om daar te racen.” Famin kan echter nog niet bevestigen wanneer de rollout van de LMDh gaat plaatsvinden, maar benadrukte dat ze in 2024 aan de start staan en eventueel ook met klantenauto’s.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS