Formule 1

Alpine uit kritiek op dubbele tijdstraf Fernando Alonso: "Kost ons een dubbele finish in de punten"

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2022 04:05

Alpine-directeur Laurent Rossi is niet te spreken over de dubbele tijdstraf in Miami voor Fernando Alonso. De Spanjaard kreeg een 5 seconden straf voor zijn aanrijding met Pierre Gasly. Na afloop van de race kwam er nog eenzelfde straf bij, omdat Alonso in de voorlaatste ronde voordeel had behaald door de baan af te snijden.



Volgens Rossi is Alonso daarna van zijn gas gegaan om de gewonnen tijd terug te geven, maar heeft het team niet de gelegenheid gekregen om dat met data te onderbouwen. "De straf na afloop van de race voor Fernando is zeer teleurstellend", aldus Rossi woensdag op social media. "Van zes WK-punten zakten we terug naar vier punten. Dit kost een verdiende dubbele finish in de punten."

"Deze beslissing is voor ons moeilijk te accepteren, omdat Fernando de gewonnen tijd meteen heeft teruggegeven. We waren niet in staat om het bewijs daarvoor te leveren voordat de straf was uitgedeeld. Als we ons hadden kunnen verdedigen, ben ik ervan overtuigd dat Fernando zijn negende plaats had behouden."

Fernando Alonso



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS