Formule 1

Alpine-teambaas Szafnauer: "Fernando Alonso kiest voor het geld"

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2022 11:05 • Print artikel

Fernando Alonso maakte onlangs zijn overstap naar Aston Martin bekend. In de ogen van Alpine-teambaas Otmar Szafnauer is het domweg geld dat de Spaanse routinier over de streep heeft getrokken. De tweevoudig wereldkampioen zou bij Aston Martin een stuk meer gaan verdienen dan dat er bij Alpine mogelijk was.

Fernando Alonso


In een interview met het Spaanse El Confidential spreekt Szafnauer over het grote chequeboekje van eigenaar Lawrence Stroll. "Eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel Aston Martin voor Fernando gaat betalen. Ik weet wel dat ze hem meer hebben geboden dan wij konden betalen. Dat is ook logisch. Het komt waarschijnlijk in de buurt bij het bedrag waar Fernando bij ons de onderhandelingen mee begon. Uiteindelijk hebben we een overeenkomst bereikt. Ik heb geruchten gehoord dat hem een fors aanbod is gedaan. Ik weet niet of geld de beslissende factor was, maar Fernando kiest wel degelijk voor het geld."

Opmerkelijk genoeg heeft Szafnauer zelf de omgekeerde weg bewandeld. In dienst van Aston Martin, en daarvoor Racing Point, waren er al gesprekken met Alonso. "Ik werkte vorig jaar nog voor Aston Martin en ik weet dat Fernando destijds al gesprekken heeft gevoerd. Of eigenlijk twee jaar geleden al. Fernando hoefde alleen maar ja te zeggen en hij zou het stoeltje krijgen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS