Formule 1

Alpine teambaas Otmar Szafnauer: "Het was hoog tijd om Aston Martin over te laten aan hun enige paus"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2022 14:36 • Print artikel

Otmar Szafnauer verliet Aston Martin eerder dit jaar na de komst van CEO Martin Whitmarsh, en hij is van mening dat het voor hen beiden te vol werd om er naast elkaar te bestaan. Hij dook later weer op bij Alpine en vertelde de officiële website van de Formule 1 over de reden achter zijn vertrek bij Aston Martin , ondanks dat het team hem had gevraagd te blijven . "De katholieke kerk heeft maar één paus. Zodra je twee pausen hebt, klopt het gewoon niet", zei Szafnauer. "Dus ik denk dat het tijd was om te vertrekken en Aston Martin over te laten aan hun enige paus. Mensen vragen me wie die paus was, nou weet je, het was niet Lawrence, want iedereen heeft een baas. Ik heb er hier bij Alpine ook eentje en die is overal op zijn plaats. Maar toen ze Martin Whitmarsh binnenbrachten, was dat de andere paus waar ik het over had', onthulde hij. “Voor ons allebei om in dezelfde ruimte te zitten en hetzelfde te proberen, dat werkt gewoon niet echt. Maar het ging niet om Lawrence”, hield Szafnauer vol. “Lawrence is daar nog steeds de eigenaar en de baas. Ik heb hier ook een baas, Laurent, en dat is allemaal begrepen en duidelijk, en zo hoort het ook te zijn.”

Otmar_Szafnauer_BWT_Alpine_Formula_One_team_portretOtmar Szafnauer

100-dagenplan realiseren
De taak van Szafnauer bij de in Enstone gevestigde Franse Alpine F1-team is dit seizoen het realiseren van het 100-dagenplan van Alpine CEO Laurent Rossi om het team naar de voorgrond van de F1-competitie te brengen. "Als ik hier vandaag zit, is het een rekbaar doel", zei hij over zijn plan. “Het is niet onredelijk. We moeten realistisch zijn dat iedereen zo'n doelwit heeft. De mensen die nu races winnen, de top drie, die op een willekeurige zondag een race kan winnen, ze zijn niet van plan om over 100 races geen races meer te winnen.

Otmar Szafnauer Aston Martin over te laten aan hun enige paus


Hoe dichter bij de top…
"En hoe dichter je bij de top komt, hoe moeilijker het is om ze te verplaatsen", voegde de Roemeens-Amerikaan toe. “We hadden het over Aston – ze hadden vorig jaar een vijfjarenplan om te winnen, dus dit jaar is het vier jaar. Ze doen hetzelfde, en als je het waarschijnlijk aan McLaren vraagt, zullen ze zeggen: 'Hé, wij willen ook winnen! Dus het is niet gemakkelijk, en er zal maar één echte winnaar zijn in het kampioenschap. Maar hoewel het een lange termijn doelstelling is, is het er eentje die haalbaar is”, blikte de 57-jarige terug.

“Nu een smakelijke cake bakken”
“We hebben genoeg tijd om de juiste elementen in te zetten om te winnen. We hebben onze eigen aandrijflijn, een van de grote elementen. We zijn vrij om de beste coureurs te kiezen die we te pakken kunnen krijgen, dat is een ander belangrijk element. “En dan doen we geweldig werk aan het chassis, de aerodynamica, het begrijpen van de banden, al die belangrijke dingen, we werken er hard aan. Dus ja, ik denk dat de ingrediënten er zijn, we moeten nu gewoon met de ingrediënten werken en een zeer smakelijke cake bakken!" grapte Otmar Szafnauer in een bericht van GrandPrix247.

Otmar_Szafnauer_BWT_Alpine_Formula_One_team_actie frontBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS