Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine kaapt pole position voor de neus van Toyota weg + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juni 2021 20:23 • Print artikel

Matthieu Vaxiviere heeft het Alpine Endurance Team de eerste pole-positie bezorgd in het FIA World Endurance Championship. In Portimao reed de Fransman naar de snelste tijd met 1.30,36. In de 10 minuten durende sessie bleef Vaxiviere de Toyota-coureurs Brendon Hartley en Mike Conway voor.

Alpine
De Alpine-coureur zette direct de snelste tijd neer met de 'oude' LMP1 Alpine, maar daarna verbeterde hij zich nog verder. De Franse coureur liet nog wel nieuwe banden er onder zetten om zijn tijd verder te verbeteren. Het bleek een belangrijke zet te zijn, omdat Hartley de eerste tijd van Vaxiviere nog verbeterde.

Conway leek nog naar de tweede plek te gaan, maar toch was het Hartley die wist door te zetten. De Kiwi was uiteindelijk 0,094 seconden te langzaam voor de pole position. Glickenhaus maakte zijn debuut. Het team kwam niet verder dan de elfde plek op de grid met een tijd van 1.32,167.

In de LMP2-klasse reed Tom Blomqvist de snelste tijd met 1.31,210. De Jota-coureur was daarmee de snelste coureur van het team, die ook de tweede plaats in beslag nam. Racing Team Nederland zette de derde tijd neer in de kwalificatie met Job van Uitert. Robin Frijns reed de auto van Team WRT op plek 5 neer. Richard Mille Racing Team met Beitske Visser start vanaf plek 10.

GTE

In de GTE-Pro zette Kevin Estre de snelste tijd neer. De Porsche-coureur reed naar 1.37,966 met de nummer 92 auto. Daarmee was Estre vier tienden sneller dan James Calado met de Ferrari. Daniel Sierra die vierde werd, zette aanvankelijk als eerste de snelste tijd neer. De Ferrari-coureur zag echter zijn tijd verdwijnen vanwege het overschrijden van de baanlimieten.

In de GTE-Am vertrekt Egidio Pefetti van pole position. Hij zette zich zelf op de tweede startrij onder de GTE’s. Pefetti zette een tijd neer van 1.40,191. Daarmee zette hij Christien Reid van Dempsey-Proton Racing terug. De derde plek ging naar Roberto Lacorte van Cetilar Ferrari.

Klik hier voor de volledige uitslag van de LMH/LMP2 en hier voor de GTE’s.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS