Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine in 2022 ook met de LMP1? "We volgen de reguliere weg"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 oktober 2021 13:09

Alpine rijdt ook in 2022 met de Alpina A480 Gibson LMP1 in het FIA World Endurance Championship. De LMP1-auto was oorspronkelijk alleen in 2021 nog toegestaan naast de nieuwe LMH’s. Teambaas Philippe Sinault heeft inmiddels bevestigd dat het team grotendeels ongewijzigd blijft.

Alpine_Le_Mans_2019

“Ja, dat is het plan. We volgende reguliere weg voor wat betreft de registratie bij de World Council. Het is nu onderweg”, vertelt de Fransman tegenover Sportscar365. "Ik verwacht door te gaan met dezelfde drie coureurs. Ze hebben het erg goed gedaan en we zijn echt een goed team.”

De plannen voor 2023 blijven echter nog onduidelijk. Mogelijk dat de auto niet meer is toegestaan door de komst van het LMDh-platform en de Peugeot en Ferrari die met een LMH komen. Een stap terug naar de LMP2 wordt dan ook opengehouden door Sinault. Het lijkt de kortste klap voordat Alpine met de LMDh komt. “We zijn een raceteam, dus willen we er bij zijn”, aldus de teambaas. “De normale weg zou P2 kunnen zijn. Het is de makkelijke manier om jonge coureurs te ontwikkelen. Waarom niet? Er kunnen wat kansen komen, maar niet veel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS