Formule 1

Alpine houdt na stap in LMP1, de deur naar de LM Hypercars zowel als de LMDh open

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2020 14:01

Alpine heeft na haar aankondiging dat zij volgend jaar in de LMP1 van het FIA World Endurance Championship gaan deelnemen, laten weten dat het de deur openlaat richting de LM Hypercar- of LMDh-programma. Alpine’s verkoop- en competitie directeur Regis Fricotte zegt dat het merk haar opties voor de toekomst overweegt.

Alpine_enters_LMP_season

“LMH en LMDh gaan een nieuwe omgeving openen, dus kijken we ernaar en maken onze beslissing te zijner tijd samen met Signatech”, zegt de Fransman tegen het Engelse Autosport. “We hebben nu een kans en we kijken wat er gaat gebeuren met de LMH en LMDh. We gingen in 2013 aan de European Le Mans Series deelnemen en toen we voelden dat het goed was, gingen we een aantal jaren later naar het WEC. We willen het stap-voor-stap doen.”

Voor 2021 is het toegestaan om met een privé LMP1-bolide naast de nieuwe Hypercars te rijden. Er zijn nog geen signalen of in 2022 deze auto’s nog steeds toegestaan worden. De managing director van het Franse merk, Patrick Marinoff, benadrukt dat Renault zich toewijdt aan het merk en dat het aantal straatauto’s uitgebreid gaan worden.

“Groupe Renault heeft duidelijke ambities om Alpine de stap omhoog te laten maken en het het sportmerk van de groep te maken. Dus is het nu tijd om de lat voor Alpine en Signatech hoger te leggen”, zegt Marinoff. Het racen met een LMP1-chassis is volgens de Fransman een goede kans om het project te starten en de kosten laag te houden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS