Formule 1

Alpine geschrokken van eigen prestatie in warme omstandigheden: "Voor de zomer oplossen"

Uitgegeven door Bart • 11 april 2021 14:06 • Print artikel

Alpine heeft werk aan de winkel voor de races bij warme temperaturen. Tijdens de vrije trainingen in de zon van Bahrein was het team van Fernando Alonso en Esteban Ocon minder competitief dan in de avonduren. Het Franse team maakt zich zorgen en wil de hitteproblemen nog voor de zomer opgelost hebben.

Fernando Alonso


"We waren minder blij met de auto in hete omstandigheden", aldus Alpine-directeur Marcin Budkowski in gesprek met Motorsport.com. "De derde vrije training verliep moeizaam voor ons en in de avondsessies waren we competitiever. Dat was in de tweede vrije training en de kwalificatie."

"De temperatuur was best extreem, het was warmer dan tijdens de wintertest. Bij het begin van VT3 was het 38 graden. Natuurlijk gelden die omstandigheden voor iedereen, maar iedere auto reageert er anders op. We zijn best wel geschrokken van onze eigen auto. In warme omstandigheden willen we competitiever worden."

In Imola komt er een update aan en dan wil Alpine de strijd met de teams in het middenveld aangaan. "Voor de hitte hebben we nog wat huiswerk te doen, maar dat zal in Imola en Portugal geen probleem zijn. Het is meer iets voor in de zomermaanden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS