Formule 1

Alpine geeft update over auto na crash Alonso: "De auto heeft slechts een kleine schade opgelopen"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2022 20:01 • Print artikel

Alpine gelooft dat de auto van Fernando Alonso slechts "kleine" schade heeft opgelopen tijdens zijn Q3-crash en het Franse team heeft er alle vertrouwen in dat hij de race vanaf de zevende plaats kan starten. Het laatste deel van de kwalificatie kwam de rode vlag tijdens de laatste minuten, nadat Sergio Perez van Red Bull bij Portier tegen de muur crashte. Ferrari's Carlos Sainz kwam even later ook in botsing met de getroffen auto. Bijna tegelijkertijd ging ook Alonso in de fout en crashte bij Mirabeau, waarbij hij de voorkant van zijn Alpine beschadigde.

Fernando_Alonso_portret

"Het is vrij klein"
Na de ingekorte sessie was Alpine-teambaas Otmar Szafnauer optimistisch dat er geen blijvende schade aan de auto van Alonso zou zijn. "Het is vrij klein", bevestigde Szafnauer. "Vooral in vergelijking met hoe groot crashes op de lastige baan van Monaco kunnen zijn, dus zal de auto gewoon worden gerepareerd en klaar zijn voor de race van morgen.

Gebrek aan concentratie
Alonso legde uit dat een gebrek aan concentratie de oorzaak was van de fout in zijn laatste Q3-run. "Helaas kwam ik vast te zitten tijdens het remmen voor Mirabeau", zei Alonso. "Als je in Monaco je concentratie verliest, al is het maar voor een seconde, kan dat een grote impact hebben, dus ik bied mijn excuses aan aan het team. Desalniettemin moeten we morgen zien en als de regen komt, kan het erg chaotisch zijn, met veel safety cars en rode vlaggen." Alpine is erg zelfverzekerd, ongeacht de weersomstandigheden tijdens de race, want het Franse team is erin geslaagd om voor de derde keer dit seizoen twee auto's in de Top-10 te kwalificeren en heeft zichzelf in een uitstekende positie geplaatst om punten te scoren in Monaco. Het resultaat van Alonso's zevende plaats werd ondersteund door Esteban Ocon die in Q3 als tiende eindigde.

Regen voorspeld
Er wordt echter voorspeld dat de Grand Prix van Monaco in 2022 zal worden beÔnvloed door regen, wat traditioneel tot ongunstige races in het Prinsdom heeft geleid. Ondanks de dreiging van regen is Szafnauer van mening dat Alpine goed geplaatst is om zijn puntenpotentieel waar te maken. "Er zit wat onzekerheid in de voorspelling, die we in de gaten zullen houden", zei Szafnauer in een bericht van RacingNews365. "Maar regen of droog, we hebben onszelf in een sterke positie gebracht om met beide auto's sterk te scoren."

Alpine_F1_GP_Monaco

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS