Formule 1

Alpine eerlijk over gebrek aan snelheid: “We hadden flink wat tegenslagen in de winter”

Uitgegeven door Luke Merkx • 17 april 2021 08:30

De verwachtingen voor het raceweekend in Imola van Marcin Budkowski zijn laag. De uitvoerend directeur van het Alpine F1-team bekent dat de auto niet snel genoeg is en er flink wat werk aan de winkel is voor de Franse renstal. “We hebben flink wat tegenslagen gehad in de winterperiode.”



Tijdens de wintertests in Bahrein oogde het Alpine F1-team niet erg snel. Het gebrek aan snelheid werd bevestigd tijdens de eerste race van het seizoen in Sakhir: zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon kregen het niet voor elkaar om punten binnen te slepen. Ook in Imola zijn de verwachtingen laag. Budkowski geeft uitleg.

“In de winterperiode hadden we een aantal problemen in de windtunnel. Dat leidde ertoe dat we de auto niet goed konden ontwikkelen. We staan er op dit moment ook niet van te kijken dat we niet snel zijn.” Toch zijn er ook wat lichtpuntjes voor de Fransen, betoogt Budkowski. “In Bahrein probeerden we het één en ander qua onderdelen op de auto en dat pakte goed uit. In feite bevinden we ons wel op de positie die we hadden verwacht. We hadden alleen niet gedacht dat onze concurrenten zo snel zouden zijn.”

Toekomst rooskleurig(er) voor Alpine?
Budkowski vertelt dat Alpine wél het één en ander aan upgrades in de pijplijn heeft zitten voor de A521. “Zowel tijdens de testdagen in Bahrein als tijdens het Grand Prix weekend analyseerden we veel data. Op dit moment zijn we druk bezig om de auto door te ontwikkelen, we hebben diverse upgrades gepland,” aldus Budkowski tegenover nieuwsbron F1i.

Esteban Ocon en Fernando Alonso komen om 11:00 in actie tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Emilia Romagna in Imola.




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS