Formule 1

Alpine F1-teambaas klaagt: "Fernando was zeker erg ongelukkig en Esteban voerde zijn plan uit""

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2022 08:01 • Print artikel

Esteban Ocon, die als zesde eindigde, was tevreden met zijn race, hij zei: “Ik ben erg blij met het resultaat om acht punten te scoren. Het team heeft geweldig werk geleverd met de auto en de strategie en het was over het algemeen goed gemanaged. We verlaten Canada met een aantal goede punten voor het team en we hebben een grote stap voorwaarts gemaakt in het constructeurskampioenschap. Ik ben blij dat ik Fernando daar aan het einde heb kunnen helpen met DRS om daarmee Valtteri Bottas achter zich te tet houden.

Esteban_Ocon_helm_2022_Canadian_Grand_Prix

Momentum nu vasthouden
"Er valt nog veel te bespreken en te leren over hoe het weekend is verlopen, maar het belangrijkste is om dit momentum vast te houden en goede prestaties te blijven leveren in de komende races", besloot de jonge Fransman. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer voegde toe: “Het team verlaat Canada met een trots gevoel na het scoren van goede punten in de race met Esteban als zesde en Fernando als negende na een straf na de race.

Fernando ongelukkig
“Zelfs na zo'n sterke zaterdag gingen we de race in met een realistische instelling en we wisten dat het behalen van meerdere punten met beide auto's en het momentum in het kampioenschap het absolute doel was. Fernando was zeker erg ongelukkig met de timing van de inzet van beide VSC's in het begin van de race en hij had ook een klein probleem met zijn auto, waardoor hij geen verdere vooruitgang kon boeken", klaagde hij in een bericht van GrandPix247.

Slimme, teamgerichte rijstijl
“Esteban profiteerde van een heldere start van de race en voerde zijn plan goed uit om aan het einde naar de zesde plaats te gaan, met zijn slimme, teamgerichte rijstijl om Fernando DRS in de slotfase toe te laten, de sleutel tot het verstevigen van onze eindposities. "We hebben dit weekend laten zien wat we kunnen en we kijken uit naar de volgende reeks auto-updates voor de volgende ronde met als doel om verder op de grid te vechten", besloot de Alpine-baas.

Esteban_Ocon_Alpine_actie_2022_Canadian_Grand_Prix

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS