Formule 1

Alpine F1 moest schuiven nadat Marcin Budkowski de deur werd gewezen: "Nieuwe structuur"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 december 2022 11:24 • Print artikel

Het Franse team van Alpine sloot 2022 af op de vierde positie in het constructeurskampioenschap. De start van het seizoen was niet waarop men had gehoopt, maar als een oude diesel kwamen de Fransen op gang. Na zeven uitvalbeurten gedurende het seizoen blikt Alpine-topman Laurent Rossi terug op een sterk seizoen, waar geluk niet altijd aan hun zijde was.

Laurent Rossi

"We begonnen het seizoen niet goed. We kwamen op een gebrekkige manier aan in Barcelona. Het idee was om zo laat mogelijk aan de ontwikkeling te beginnen omdat het een gloednieuwe auto was en om van daaruit te proberen door het veld te klimmen. Niemand zag ons hoger dan de achtste positie komen en op dat moment had McLaren een hele snelle auto. Je kunt wel stellen dat ik heel tevreden ben dat we de achterstand hebben ingehaald en gekomen zijn waar we nu staan", begint Rossi tegenover Autosport.pt.

In tegenstelling tot Alpine lukte het concurrent McLaren wel om een podium te scoren. Tijdens de Grand Prix op het circuit van Imola slaagde Lando Norris er in om op het podium te eindigen. Dit kunstje konden Fernando Alonso en Esteban Ocon niet uithalen, maar zij scoorden wel geregeld punten. Toch was het niet genoeg om McLaren voor te blijven in het kampioenschap.

Voordat het seizoen begon rommelde het al bij het team. Toenmalig CEO Marcin Budkowski werd de deur gewezen en zijn taken werden overgenomen door Laurent Rossi en teambaas Otmar Szafnauer. "In het begin van het seizoen was het ons doel om een nieuwe structuur aan te brengen, en dat hebben we gedaan. Het was de bedoeling dat de structuur voor innovatie en upgrades gedurende het seizoen zou zorgen en om competitiever te worden. Dit is gelukt, waardoor we uiteindelijk in een betere positie wisten te eindigen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS