Formule 1

Alpine F1-directeur Rossi geeft toe: "In het begin van 2021 waren we de weg kwijt"

Uitgegeven door Bart • 16 januari 2022 19:39 • Print artikel

Alpine-directeur Laurent Rossi heeft aangegeven dat het team het in de openingsfase van 2021 erg zwaar had. Na een mindere start herstelde het Franse team zich sterk met onder meer de overwinning voor Esteban Ocon in Hongarije en een podiumplaats voor Fernando Alonso in Qatar. Vooral de kracht om te herpakken spreekt Rossi zeer aan.

Fernando Alonso


"In het begin van het seizoen waren we de weg kwijt", aldus Rossi in een interview met GP Fans. "Monaco was een pijnlijk weekend, we hadden geen idee wat we moesten doen. We hebben in die race wel punten gescoord, maar niemand binnen het team weet hoe we dat voor elkaar gekregen hebben. Het was moeilijk, omdat we de auto niet onder controle kregen. Daarna zijn we de auto beter gaan begrijpen."

In de laatste drie races kwam Alpine sterk voor de dag. "Je zag daar ook een patroon met races onder kunstlicht en lagere temperaturen. In de snelle bochten zijn we goed en van Abu Dhabi weten we dat we goed zijn. Daar ligt goed asfalt, waardoor tractie geen probleem is. Op asfalt met minder grip hebben we moeite om de juiste balans te vinden. Dat verklaart ook waarom Austin niet goed was. Met al die bobbels heb je geen tractie. Daar zullen we aan moeten werken om de balans altijd goed te krijgen. Het belangrijkste is dat het team veerkracht heeft laten zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS