Formule 1

Alpine F1-directeur Rossi denkt flinke winst te boeken: "We hebben de motor goed ontwikkeld en dat..."

Uitgegeven door Bart • 20 januari 2022 21:14 • Print artikel

Door de komst van de nieuwe reglementen zijn veel teams benieuwd hoe ze er dit jaar voor staan. Zo ook bij Alpine, dat vorig jaar na de race in Baku de ontwikkeling van de 2021-auto al heeft stopgezet. Het team van Fernando Alonso en Esteban Ocon won op sensationele wijze de race in Hongarije, maar eigenlijk werd 2021 opgeofferd voor 2022.

Ocon Alonso


Alpine-directeur Laurent Rossi wist dat 2021 een zwaar jaar zou worden, al won Ocon de race in Boedapest en reed Fernando Alonso in Qatar naar het podium. "We hebben de auto vorig jaar nauwelijks verbeterd", zo geeft Rossi aan in een interview met het Franse Motorsport. "De auto was zoals hij was. En deze single-seater heeft door de jaren heen veel geleden. De kleinste aanpassing in de regels leidde al tot veel verandering. We wisten dat het vanaf de eerste race in Bahrein moeilijk zou worden en dat we na Baku niets meer aan de auto zouden doen."

In aanloop naar het komende seizoen heeft Alpine afscheid genomen van Marcin Budkowski en adviseur Alain Prost, maar er komt ook een flink verbeterde Renault-motor aan. "We zijn niet echt nerveus, omdat we in een positie zitten waarin we flinke winst kunnen boeken. Het oogt allemaal heel positief voor ons. Natuurlijk kunnen we het ook slechter dan vorig jaar doen, maar dat verwacht ik absoluut niet. We hebben de motor goed ontwikkeld en dat was nodig ook. Voorlopig liggen we op schema richting de start van het seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS