Formule 1

Alpine F1-CEO Laurent Rossi is voorbereid op 'herrie in de tent' met Franse haantjes Esteban Ocon en Pierre Gasly

Uitgegeven door Peter Vader • 9 december 2022 08:01

Alpine CEO Laurent Rossi heeft geëist dat Pierre Gasly en Esteban Ocon in het seizoen 2023 volwassenheid tonen. Nu Alpine niet onverdienstelijk als vierde is geëindigd in het constructeurskampioenschap van 2022, richt het team uit Enstone snel hun aandacht op 2023. Dat wordt een bijzonder jaar voor het Franse merk, met een volledig Franse coureursline-up. Het probleem voor Alpine is dat de samenwerking tussen Esteban Ocon en Pierre Gasly om de verkeerde redenen opwindend is, waarbij het duo duidelijk niet met elkaar overweg kan, ondanks dat ze als vrienden zijn opgegroeid. Persoonlijke verschillen moeten uiteindelijk aan de kant worden geschoven in de Formule 1, waarbij Alpine-CEO Laurent Rossi benadrukte hoe belangrijk het is dat de twee coureurs laten zien dat ze "getransformeerd zijn tot volwassen leiders".

Alpine_F1_GP_Spanje

Volwassen leiders
Rossi heeft bevestigd dat het duo mag racen, tenzij ze de Franse kant "pijn" doen, zoals Ocon en Fernando Alonso een paar weken geleden deden tijdens de Braziliaanse Grand Prix. De Alpine-baas drong erop aan dat beide coureurs begrijpen dat ze een volwassen kant van zichzelf moeten laten zien in het komende seizoen, iets wat ze aan Rossi hebben ‘bevestigd’. "Het is sport van hoog niveau en in de opwinding van het moment zullen er problemen zijn", vertelde Rossi aan L'Equipe. “Het belangrijkste is dat het het team niet afstraft op het gebied van prestaties. Zoals ik ze dit jaar (Esteban Ocon en Fernando Alonso, red.) heb verteld, lieten we ze racen totdat het team geraakt werd, zoals in Brazilië. Dus als er problemen opduiken, zullen zij de grote verliezers zijn, want iedereen verwacht dat al en velen denken dat ze grote kinderen zijn. Nu kunnen ze laten zien dat ze zijn getransformeerd tot volwassen leiders. Aan het einde van het contract naderen ze de 30 jaar en het is gevaarlijk om uit een team te worden geduwd omdat je niet voldoende volwassenheid hebt getoond. Beiden zijn zich hiervan bewust en ze hebben het mij individueel en samen bevestigd", voegde Rossi eraan toe in een bericht van Formula1news.

Alpine_Esteban_Ocon_Abu_Dhabi
Esteban Ocon

Als gelijken
Terwijl hij besprak hoe hij verwacht dat de twee coureurs volgend seizoen zullen werken, voegde de Fransman eraan toe dat de ploeg beide coureurs volgend seizoen als gelijken zal behandelen, met iets anders dat resulteert in een ongezonde "dynamiek". "Al het andere is geen erg gezonde dynamiek", zei hij. “Het legt ook veel op aan het niveau van people management. Behalve misschien Red Bull, bestaat het bij de andere teams ook niet echt. Oké, de dag dat we naar titels streven, zullen we dat misschien doen. Omdat de titel van de coureur belangrijker is dan de titel van een constructeur en het is een constructeur die je dat vertelt.”

Alpine_Pierre_Gasly
Pierre Gasly

Deelnemen aan simulatorwerk
Hoewel Ocon misschien niet erg blij is dat een potentiële rivaal van hem volgend seizoen naast hem zal rijden, is de Alpine-coureur misschien blij dat Rossi bevestigt dat Gasly "deelneemt aan simulatorwerk". Rossi zei dit in reactie op de recente opmerking van Ocon dat Alonso vorig seizoen slechts "twee procent" van het niet-racewerk voltooide, waarbij Ocon bijna als enige verantwoordelijk was voor alles achter de schermen. "Pierre zal ook deelnemen aan simulatorwerk", drong Rossi aan. “Het is een van de grote onderscheidende factoren. Niet alle coureurs brengen tijd door in de simulator, maar het is zeker dat het vandaag, in de tijd waarin we leven, een cruciaal element is. Dit jaar, met een nieuwe auto, was er veel werk aan de winkel en Fernando is niet iemand die graag simulators doet. Maar dat verandert niets aan wat voor een ongelooflijke coureur die hij is.”

Alpine vierde plaats FIA F1 Constructors Kampioenschap



Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS