Formule 1

Alpine F1: "Line-up met Ocon en Gasly beter dan met Ocon en Piastri"

Uitgegeven door Bart • 26 november 2022 18:53

Het team van Alpine dacht eerder dit jaar de verrassend vertrekkende Fernando Alonso te vervangen door Oscar Piastri. Het werd een hele rel, omdat de jonge Australiër zelf geen contract getekend had. Hij had namelijk al getekend bij McLaren en de Contract Recognition Board gaf hem gelijk. Later in het jaar schakelde Alpine over naar Pierre Gasly en teambaas Otmar Szafnauer is zeer te spreken over de volledige Franse line-up met naast Gasly ook Esteban Ocon.

Pierre Gasly


"We hebben altijd gedacht dat we een geldig contract met Oscar hadden, maar de Contract Recognition Board besloot anders", aldus Szafnauer in een reactie aan Planet F1. "Dat was een proces waar we doorheen moesten. Zo gaat het soms in het leven. Twee partijen dachten er anders over en we hebben duidelijkheid gekregen."

"Ik ben in ieder geval blij dat we een line-up hebben met Esteban en Pierre en ik denk dat die line-up beter is dan het originele plan met Esteban en Oscar. We hebben nu meer ervaring, nog steeds jonge coureurs en ik denk ook sneller, maar de tijd zal het leren."

Szafnauer vergelijkt de line-up van komend jaar met die van dit jaar met Ocon en Alonso. "Dit jaar hadden we ook een geweldige line-up. Fernando heeft laten zien dat hij nog steeds super snel is. Ik weet niet hoe lang hij nog actief zal zijn in de Formule 1, dat moet je aan hem zelf vragen. Ik kan wel zeggen dat ik heel blij ben met onze line-up van volgend seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS