Formule 1

Alpine A480 LMP1 ook in 2022 en 2023 toegestaan in het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 oktober 2021 11:47

Alpine heeft inmiddels aangekondigd dat zij in 2024 met een LMDh naar het FIA World Endurance Championship komt. Op dit moment rijdt het Franse merk met een LMP1 in het kampioenschap, maar vanaf 2022 zijn deze auto’s niet meer toegestaan in deze wedstrijdserie. Toch lijkt de ACO haar hand over haar hart te strijken en staan ze toe dat Alpine de periode 2022 tot en met 2023 kan overbruggen met de oude auto.

Alpine WEC 24 Uren van Le Mans foto Wim Boekel

De FIA World Motor Sport Council heeft het team van Signatech, die de operatie runt voor Alpine, toestemming gegeven om nog een jaar met de Alpine A480 te rijden. De reden van de toestemming van deelname van de door Oreca gebouwde auto is dat de omvang van de grid voor het komend jaar in de hypercar klasse nog onduidelijk is. Toyota lijkt in ieder geval in 2022 met twee auto’s terug te keren. Het is echter nog niet duidelijk of Glickenhaus en Peugeot komend jaar al van de partij zullen zijn.

Glickenhaus heeft aangegeven volgend jaar maar een gedeeltelijk programma te willen rijden. Terwijl Peugeot nog geen officiële datum heeft afgegeven voor de intrede van haar Peugeot 9X8 LMH. Deze komt waarschijnlijk pas nadat ze aan de wintertests zijn begonnen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS