Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine LMDh in augustus het circuit op: "De auto gaat echt tot leven komen.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 augustus 2023 05:30

In de aanloop naar de 24 uur van Le Mans presenteerde Alpine haar LMDh-bolide voor het FIA World Endurance Championship. In 2024 debuteert het automerk met Alpine A424_β in de LMH-klasse. Inmiddels werkt men bij Alpine hard om de auto de shakedown te gaan geven.

Alpine A424

Foto: Alpine Motorsports


Begin augustus staat de eerste shakedown van de Alpine A424_β gepland waarmee de Franse fabrikant van sportwagens het concept wil testen en vaststellen of alle systemen werken. Later in de maand gaat een tweede shakedown plaatsvinden, waarbij het bodywerk in de initiële configuratie is geďnstalleerd. Na deze twee shakedowns gaat de eerste testsessie uitgevoerd worden. Daarna gaat een reeks aan tests plaatsvinden op diverse circuits als Paul Ricard, Motorland Aragón, Jerez en Portimăo.

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen heeft Alpine expers samengebracht uit diverse vakgebieden. Zo is Oreca voor het chassis, Mecachrome voor de motor en Sigantech voor de operatie op het circuit. Waarbij het doel van alle partijen is om door middel van de ontwikkeling van de Alpine A424_β betrouwbaar te maken en een geoptimaliseerd prestatievermoegen. Ieder run gaat volgens het automerk gericht zijn op cruciale problemen en fine-tuning, voordat de auto in het gouden tijdperk van het endurance racen wordt losgelaten.

Alpine
Foto: Alpine Motorsports


Ondertussen worden ook de eerste stappen gemaakt voor de homologatie van de auto, die samen met de FIA en IMSA plaatsvindt. Een belangrijke stap, omdat daar de technische definities van de auto bevroren wordt. Hetgeen allemaal binnen een tijdbestek van 215 dagen moet plaatsvinden, voordat de auto op 2 maart 2024 debuteert in Qatar.

Apline
Foto: Alpine Motorsports


"We kijken er echt naar uit om de Alpine A424 voor het eerst op de baan te zien”, aldus Bruno Famin, Vice-president bij Alpine Motorsports. “De auto gaat echt tot leven komen na maanden van hard werk achter de schermen door de Alpine Racing-teams en onze partners. Het programma verloopt volgens plan, met de eerste fire-up en onze eerste simulatorsessies. We gaan nu een fase in waarin het doel is om ons pakket te begrijpen, zodat we het kunnen finetunen, de betrouwbaarheid kunnen verbeteren, het op alle gebieden kunnen optimaliseren en onze verschillende technische opties kunnen evalueren. De stappen die we al hebben gezet, waren slechts de eerste mijlpalen. De teams van Alpine Racing en Signatech zullen al hun erkende vaardigheden inzetten om dit ontwikkelingsproces in de zomer en daarna in gang te zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS