Formule 1

AlphaTauri ziet groot voordeel in gebruik van windtunnel van Red Bull

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2021 06:25 • Print artikel

AlphaTauri wordt door Red Bull niet langer als een B-team gezien en meer als een zusterteam. Op basis van de vernieuwde verhoudingen gaat de Italiaanse renstal dit jaar de windtunnel van Red Bull in Bedford gebruiken. Dit voor de ontwikkeling en het ontwerp van de auto voor 2022. Teambaas Franz Tost ziet hier een groot voordeel in.

F1 Pierre Gasly AlphaTauri


"De Red Bull windtunnel is een 60% windtunnel, wij hebben altijd met een 50% windtunnel gewerkt", aldus Tost in een interview met het Engelse Autosport. "Die van Red Bull is accurater en geeft ons meer bruikbare data. Daarnaast is 2022 het tweede jaar met een budgetplafond, dus de top teams kunnen dan niet meer zo veel investeren. Voorheen gaven ze veel meer geld uit dan wij. Wat dat betekent voor onze competitiviteit is nog moeilijk in te schatten."

Technisch directeur Jody Egginton kijkt ook uit naar het gebruiken van de windtunnel van Red Bull. "Onze eigen tunnel was best goed en we weten precies hoe hij werkt. Ik weet niet of onze eigen tunnel ons tegengehouden heeft om beter te presteren, maar we gaan niet voor niks naar de 60% tunnel van Red Bull. Het is niet zonder risico, maar we willen deze kans graag aangrijpen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS