Formule 1

AlphaTauri-teambaas: “De lat ligt erg hoog voor Tsunoda”

Uitgegeven door Luke Merkx • 22 februari 2021 09:34 • Print artikel

Alpha Tauri-teambaas Franz Tost verwacht dat het debuutseizoen van rookie Yuki Tsunoda niet zonder kleerscheuren verloopt. Volgens de Oostenrijker krijgt de Japanner het lastig op de circuits die hij nog niet kent, mede door de bloedvorm waarin teamgenoot Pierre Gasly verkeert.Tsunoda maakte de afgelopen tijd de benodigde kilometers om te wennen aan de snelheid van een F1-bolide. Recent testte de Japanse coureur in een 2018-auto op de circuits van Imola en Misano. Tost vertelt aan het Duitse RTL dat AlphaTauri doelt op een ‘hoge klassering’ bij de teams in het middenveld en het team alles uit de kast trekt om dit voor elkaar te krijgen. Tsunoda ervaring op laten doen is daar een belangrijk onderdeel van. “We streven ernaar om nog meer punten te verzamelen dan vorig jaar. Het is een droom om vierde te worden in het constructeurskampioenschap.”

Om op de vierde plaats te eindigen bij de constructeurs, heeft Pierre Gasly een snelle, consistente teamgenoot nodig. Tost gelooft erin dat Tsunoda de juiste partner is voor de Fransman. “Yuki is erg getalenteerd en ik verwacht dat hij erg snel is op de circuits die hij al kent. Maar op de banen waar hij niet eerder reed, zal het zo nu en dan lastig worden voor hem denk ik. Vergeet niet dat Gasly erg snel is. De lat ligt erg hoog voor Yuki.”

Bekijk hier de nieuwe Alpha Tauri-bolide voor het F1-seizoen van 2021!Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS