Formule 1

AlphaTauri neemt updates mee naar Melbourne: "Onmogelijk om te zeggen welk effect ze gaan hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2023 13:00

Het team van AlphaTauri maakt zich, net als de rest van de Formule 1-grid, op voor de derde race van het seizoen in het Australische Melbourne. Nyck de Vries laat weten dat het team met nieuwe updates naar het Australische vasteland komen. Het is volgens de man uit Uitwellingerga nog niet duidelijk wat het effect van de updates zal zijn op de prestaties van de AT03.

AlphaTauri

Na twee races in Bahrein en Saoedi-Arabië staat het Italiaanse team puntloos in de rangschikking, verandering is dus noodzakelijk. Omdat er altijd enige optimalisatie mogelijk is met de auto, is het volgens De Vries een constant ontwikkelende factor. Als er snelheid en performance worden toegevoegd aan de auto, moet het team constant overwegen en nadenken of de updates wel het nodige effect hebben op de auto.

De Vries stelt dat het zeker tot de kwalificatie duurt voordat er te zien is of de updates hebben geholpen: "Het is onmogelijk om te zeggen welk effect dat zal hebben, aangezien andere teams ook pushen en ontwikkelen, dus het zal een continu proces zijn dat ons hopelijk in staat zal stellen om een beetje competitiever te zijn op het middenveld, maar tot de kwalificatie zullen we het niet weten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS