Formule 1

AlphaTauri komt met nieuwe updates: "Op het gebied van de aerodynamica en dan met name..."

Uitgegeven door Bart • 6 april 2021 19:18 • Print artikel

AlphaTauri hield aan de Grand Prix van Bahrein twee WK-punten over, maar toch maakten Pierre Gasly en Yuki Tsunoda indruk. De Fransman met zijn goede startpositie en de Japanner met zijn sterke race en fraaie inhaalacties. Gasly kon zijn goede startklassering niet verzilveren door een fout en een beschadigde voorvleugel.

Yuki Tsunoda


Technisch directeur Jody Egginton is tevreden over de uitwerking van de smallere vloer en zegt dat er updates aan zitten te komen voor de races in Imola, PortimŃo en Barcelona. "Dat is op het gebied van de aerodynamica. De vloer is flink veranderd en dat heeft gevolgen voor de achterkant van de auto. Ieder team wil de verloren downforce op een manier terug zien te winnen. Zeker in de langzame bochten is de aerodynamica van groot belang", aldus Egginton in een interview met Motorsport. "We hebben een goed beeld van waar de auto toe in staat is. Het is nu de vraag welke doelen we onszelf gaan stellen."

"We kunnen winst boeken op het gebied van de aerodynamica en dan met name de delen die be´nvloed zijn door de regelwijzigingen. We komen met nieuwe onderdelen in Imola, daarna in Portugal en later in Spanje nog een keer. Het zijn geen grote veranderingen, maar in Spanje hopen we wel een flinke stap gezet te hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS