Formule 1

AlphaTauri gebruikt gat in de regels niet: "We houden de achterkant hetzelfde"

Uitgegeven door Bart • 15 januari 2021 06:10

AlphaTauri heeft ervoor gekozen om een gat in de Formule 1-regels niet te misbruiken. Het gaat daarbij om de non-listed onderdelen die in 2019 of 2020 gekocht zijn. Teams zouden een upgrade hiervan kunnen toepassen zonder een van de twee tokens te hoeven gebruiken. AlphaTauri gaat hier echter geen gebruik van maken.

AlphaTauri


AlphaTauri reed afgelopen seizoen met de complete achterkant van de Red Bull RB15 uit 2019. "Die achterkant houden we hetzelfde", zo geeft technisch directeur Jody Eggington aan bij The Race. "We hebben er lang over nagedacht, maar de gebieden die wij willen ontwikkelen liggen aan de andere kant van de auto."

"We zijn niet ontevreden over onze auto en kunnen ons focussen op de gebieden die we willen ontwikkelen", vervolgt Eggington. "We hadden onderdelen van de Red Bull van afgelopen jaar over kunnen nemen, maar sommige onderdelen kosten een token en anderen niet. We kunnen onze bronnen maar één keer uitgeven en hebben besloten om de voorkant aan te pakken. Grote updates werken niet altijd. Je kunt veel gaan shoppen, maar het moet allemaal wel in het pakket passen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS